-
Araç rehini
2 yıl önce bir tanıdık vasıtasıyla araç aldım araç 2006 model ve alındığı zaman banka kredisiyle alınıpı araca rehin konulmuş. Fakat daha sonra araç sahibine ulaşamadım ve ruhsatı üstüme alamadım. Şu an ise aracımın muyanesi geçtiği için trafiğe çıkartamıyorum. Çünkü trafikle ildili ne tür sorunları olduğunu öğrenemiyorum. Tek öğrenebildiğim internetten araç sorgulamasıyla çıkanlar. Sorgulamada da rehinli olarak gözüküyor zaten. Sorum ise aracımın kredi durumunu nasıl öğrenebilirim kredisi ödeniyormu bitmişmi yoksa banka yakalama emri çıkarmış mı? Ayrıca araç sahibine nasıl ulaşabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
-
Re: Araç rehini
Elinizde vekalet veysa satış belgesi yokmu?
Trafikten ve bankadan aracın borcunu ve tahditlerini öğrenebilirsiniz.
Size vermemezlik edebilirler o zaman bir avukat yardımıyla öğrenmeye çalışabilirsiniz. Kolay gelsin.
-
Cevap: Re: Araç rehini
satış belgesi veya vekalet almadık ileri bir tarihte alacağız diye sözleştik daha sonra ise ulaşamadım dün buldum ve konuştum ayrıca banka borcunuda öğrendim vekalet konusunda anlaştım fakat rehinli olduğu için vekalette nasıl maddeler olmalı bildiğim kadarıyla rehinli araç satımı yapılamıyormuş. banka borcunu ödemeyi kabul ettim ne tür bir vekalet çıkarmam gerekir?
-
Cevap: Re: Araç rehini
Bankaya borcunu ödedikten sonra rehin kaldırma yazısı ve vergi dairesinden borcu yoktur yazısı ile noterden satış vekaleti alabilirsiniz. Direkt trafiğe giderek devir işlemleri de yapılabiliyor uygulama başladımı bilmiyorum.