Defter yemininde eda sorunu
Hiçbir kitap, makale veya kararda açıkça bulamadığım bir hususu size danışmak istiyorum.
Ticari defterlerin delil olarak kullanılması için hakim tarafından bir tamamlayıcı yemin verdiliriliyor.
Genelde bu yeminin şirket temsilcileri tarafından eda edilmesinin söz konusu olduğundan bahsediliyor.
-Bu temsilcinin kapsamına kimler giriyor?
-Yemin kimler tarafından eda edilmelidir? Neden?
Kitapta bir veya iki cümleyle anlatılan bu konu hakkında açık bir bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.
Re: Defter yemininde eda sorunu
Şirketi temsile yetkili şahıs bu müdür olabilir ortak olabilir. İmza sirküleri veya yetkili olduğunu gösterir belge ile gider yemin eder. Şirketi temsil ve ilzama yetkili olmayan kişilerin yemin etmesi ne anlam ifade eder? İmzası şirketi bağlamayanın sözü bağlarmı?
Alıntı:
NmH rumuzlu üyeden alıntı
Hiçbir kitap, makale veya kararda açıkça bulamadığım bir hususu size danışmak istiyorum.
Ticari defterlerin delil olarak kullanılması için hakim tarafından bir tamamlayıcı yemin verdiliriliyor.
Genelde bu yeminin şirket temsilcileri tarafından eda edilmesinin söz konusu olduğundan bahsediliyor.
-Bu temsilcinin kapsamına kimler giriyor?
-Yemin kimler tarafından eda edilmelidir? Neden?
Kitapta bir veya iki cümleyle anlatılan bu konu hakkında açık bir bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.
Limited şirketi müdür veya müdürler temsil eder. Anonim Şirketi yönetim kurulu temsil eder. Kollektif şirkette tüm ortaklar, komandit şirkete ise komandite ortaklar şirketi temsil eder.
şirket yönetim kurulu tarafından temsil edilir. Yönetim kurulu yetkisini üyeleri arasında veya üye olmayan yöneticilerine devir edebilir .Tüm bu hususların üçüncü kişileri bağlaması ticaret sicil gazetesinde yayınlanmasına bağlıdır. İlgili şirketin sicil kayıtlarının incelenmesi ile durum anlaşılır
Aradığım cevabı buldum; ancak sizin cevaplarınız da aynı şekilde, yardımınız için çok teşekkür ederim.