Limidet şirketi ortaklığı
herkese merhaba ;
2 ortaklı birşirket kurulumu ile ilgili şirket ortağı olmam için teklif geldi %10 luk bir hisseyle ortak olacağım fakat benim bu konularla ilgili hiç bir fikrim yok bu ortaklık sadece bir senelik bir ortaklık olacak 1 sene sonra devredeğim benim sormak isteğim ne gibi sorumluluklarım olacağı bu işte zarrım olur şunu da belirtmek istiyorum 2 ortalık bir şirket fakat müdür dışarıdan biri olacak tüm yetki ve sorumluluk onda olacak yarın devir işlemlerinde bir problem çıkarmı ve bu şekilde bir ortaklığa girmem doğrumudur beni bilgilendirirsenin çok sevinicem ve bu gün cevap vermek durumundayım cevaplar için şimdiden teşekkürler
Re: limidet şirketi ortaklığı
Alıntı:
samyelim rumuzlu üyeden alıntı
herkese merhaba ;
2 ortaklı birşirket kurulumu ile ilgili şirket ortağı olmam için teklif geldi %10 luk bir hisseyle ortak olacağım fakat benim bu konularla ilgili hiç bir fikrim yok bu ortaklık sadece bir senelik bir ortaklık olacak 1 sene sonra devredeğim benim sormak isteğim ne gibi sorumluluklarım olacağı bu işte zarrım olur şunu da belirtmek istiyorum 2 ortalık bir şirket fakat müdür dışarıdan biri olacak tüm yetki ve sorumluluk onda olacak yarın devir işlemlerinde bir problem çıkarmı ve bu şekilde bir ortaklığa girmem doğrumudur beni bilgilendirirsenin çok sevinicem ve bu gün cevap vermek durumundayım cevaplar için şimdiden teşekkürler
İşin özü bir yıl boyunca şirketin ödemediği bagkur ssk vergi borçlarından sorumlu olacaksınız. Yarın devir etmeye gittiğinizde belki devralacak birisi olmayacak.. Bu riskli bir iş..Belki hayali ihracat yapacaklar belki piyasayı dolandıracaklar belki naylon fatura kesecekler ne olacagını bilmek mümkün değil... Bunların hepsinden sorumlu olacaksınız. Karşılıgında sizin kazancınız ne?
S.M.Mali Müşavir
Selçuk GÜLTEN
Cevap: Re: limidet şirketi ortaklığı
Öncelikle merhabalar.
Çok rahatsız etmek istemiyorum gerçekten ama site site dolaşıp sorularıma cevap arıyorum ve kafam çok karıştı birinden bilgi almalıyım bir hususta. yorumlarınız gerçekten çok açıklayıcı ama mağdur durumunda kalacağımı düşündüğüm bir durumdan dolayı bilgi almam şart.
şimdi sorum : Bir LTD şirkete sanırım %2'lik pay ile ortak oldum. ( biraz mecburiyetten dolayı )
şirketin borçları ödeniyor mu emin değilim. ayrıca da KPSS ye hazırlanıyorum bu durum bir sorun teşkil eder mi ? yani memur olmamda bir sıkıntı çıkarır mı ?.. Ramazandan sonra işi bırakmak istiyorum. burası ile hiçbir ilgim alakam olsun istemiyorum ama ortaklıktan nasıl ayrılacağım ? Bağkurumu bile ödediklerini sanmıyorum .. hiçbir yerde imzam imza yetkim vs yok .. sadece küçük bir payla ortağım ama tam olarak bilmediğimden dolayı sicilime bir zarar gelir mi ? lütfen bir yol gösterin
Cevap: Re: limidet şirketi ortaklığı
Alıntı:
selcukgulten rumuzlu üyeden alıntı
İşin özü bir yıl boyunca şirketin ödemediği bagkur ssk vergi borçlarından sorumlu olacaksınız. Yarın devir etmeye gittiğinizde belki devralacak birisi olmayacak.. Bu riskli bir iş..Belki hayali ihracat yapacaklar belki piyasayı dolandıracaklar belki naylon fatura kesecekler ne olacagını bilmek mümkün değil... Bunların hepsinden sorumlu olacaksınız. Karşılıgında sizin kazancınız ne?
S.M.Mali Müşavir
Selçuk GÜLTEN
Öncelikle konuyu yeniden açmak istemezdim ancak benim de böyle bir durumum var ve bu duruma şöyle bir çözüm bulunabilir mi?
Şirket sahibi bana %10 vereceğine dair bir kağıt imzalayıp versin. Birlikte sanki ortakmışım gibi çalışalım ve ben zaman içinde ne borcu ve ne derdi var hırsız mı dolandırıcı mı onu öğreneyim.
Sonra mesela 6 ay sonra o kağıdın geçerliliği varsa adama da güvendiysem gidip gerçekten ortaklığı devletin kayıtlarına geçirelim.
Yoksa şirketin borçları varmı yok mu nasıl öğrenebilirim?
Yani ortak olmak istiyorum ama emin olamıyorum diyenler için şirketin borçlarına ortak olmadan bir çözüm yolu sunabilirmisiniz?
Mesela ben direk gidip ortak olsam hemen , yeni eski tüm borçlarına hissem oranında ortak mı oluyorum?
ayrıldım diyelim bu seferde o zamanki borçaların hepsi ödenene kadar şirket batsa bile ödemekle yükümlü mü oluyorum?
Açıklayabilirseniz çok sevinirim teşekkürler...