-
Depozito Sorunu
benim 15/08/2009 tarihinde kontratım sona eriyor. evde rutubet olması ve aidat giderlerinin birden artması sonucu evi boşaltmak istiyorum. bu durumu ev sahibimle görüştüm. bana evi boya depozitonu vereyim diyor. ama evi aldığımda ev boyalı değil benden önceki kiracıdan kalan boya vardı. sıfır boya yoktu. ev kirliydi. Kontratda da evinin boyalı olduğunu belirten bir madde yoktu. olsaydı zaten tutmazdım bu evi. bu arada tam 1 yıl oturmuş olacağım.
dopozitom iki kira bedeli.
***ben paramı kaptırmamak için son ayın kirasını vermek istemiyorum. en azından yarısını kurtarırım düşüncesiyle. bu şekilde yaparsam başım ağrır mı?
*** son kiramıda ödesem depozitomu nasıl geri alabilirim. depozitomu ve kiralarımı gününde bankaya yatırdım. evi boşaltmadan ev sahibini eve çağırsam evini kontrol etse eğer varsa hasar tespiti yaptırıp depozitomu bankaya eviboşaltmadan bir günce yatırmasını talep edebilirmiyim.
sözün özü ben depozitomu nasıl gerei alabirim. veya maddi zararı karşı tarafı madur etmeden en aza nasıl indirebilirim.
şimdiden teşekkürler...
-
Re: Depozito Sorunu
15.7.2009 tarihinde ev sahibinizin eline geçecek sekilde,meskeni 15.8.2009 tarihinde boşaltacagınıza dair noterden bir tebligat gönderin.Sizden kira kontratında depozitonun badana karşılıgı alındıgı yazılımı ? Yada evin size badanalı ve temiz teslim edildigi yazılımı ev sahibi bunu bel geleyebiliyormu?Deil ise,kira bedeli ödemelerinizi düzenli ödeyiniz ve evi tahliye edince ev sahibiniz kaydı hangi mahalle mutarlıgında ise o mahalledeki adresine ilamsız icra takibi başlatınız.Kolay gele
-
kontratda evin durumu bölümünde sıfır yazıyor. ama benden önce 6 ay başkası oturmuş. apartımanda ki herkesde bu durumu biliyor. onuda bir gün eşyalarını eve girip dışarı çıkararak atmış. sorunlu bir kişi yani ev sahibim.
söylediklerinize göre son kirayı ödememek alehime olacak herhalde.
yardımlarınız için teşekkür ediyorum. kontratta sıfır yazması alehime olurmu? sonuçta ev badanalı teslim edilmiştir yazmıyor. benden öncede başkası oturmuş.
-
bu arada ben evi boşalttıktan sonra eve kendisi zarar verip bunu benim üzerime yıkabilir. bunun için evi boşaltığım gün evde bir sorun yoktur gibi belge imzalatmam gerekli sanırım. muhtemelen ev sahibi böyle bir tutanağa imza atmayacaktır.
bu durum için ne yapmam gerekiyor.