İlamsız İcra Takibi Süreci
Sayın hukukseverler,
Avukatım 6 aylığına yurtdışına çıktığı için kendisi "Ödeme Emri" ve "İlamsız İcra Takibi Talebi" dokümanlarını doldurup bana gönderdi. Ben de İcra Dairesi'ne gidip takibi başlattım. Üzerinden 1,5 aydan fazla zaman geçmesine rağmen bugün daireye gittiğimde, "Henüz yanıt gelmedi" dediler.
Tebligat yapılan adresteki şirket faaliyetini durdurdu; yani yanıt vermeyeceği kesin.
=> Sizden ricam şu iki konuda yasal sürelerin ne olduğu konusunda beni aydınlatmanızdır.
1) Yanıt verilmediği taktirde, zamanaşımı süresi ne kadardır? Yani benim bu beklemem ne kadar sürer yasal olarak?
2) Tebligat kanununun 35nci maddesine göre tebligat yapıp alacağımı kesinleştirmek istiyorum. Fakat 35. maddeye göre tebligat yapılabilmesi için ilk tebligatın yanıtının gelmesi gerekiyormuş. 35e göre tebligat yapılmasını istemem durumunda ne kadar süre sonra alacağım kesinleşir?
Saygılarımla,
Re: İlamsız İcra Takibi Süreci
Şirkete giden tebliagatlar bila tebliğ dönerse ticaret siciline ve ve vergi dairesine müzekkere yazdırarak kayıtlı olduğu adresi sorduracaksınız gelecek cevapta sizin tebligatınızda yazan adres aynı ise o zaman Teb. k. 35 e göre tebligat çıkarabilirsiniz. Tebligat dönünce genelde sürelerde dolup kesinleştiği için haciz işlemleri başlatabiliyorsunuz.
Re: İlamsız İcra Takibi Süreci
siz borçludan herhangi bir yanıt bekliyorsunuz anladığım kadarıyla..
gelmesi gereken "yanıt" sadece tebligat mazbatasıdır. bunun muhattabına teslim edilip gelmesi de takibin kesinleşmesi yani haciz aşamasına geçilmesini sağlar. eğer ki tebligatınız iade olursa o zaman resmi bir kurumdan alacağınız muhattap adresine yapacağınız tebligat (T.K. m-35) aynı işlevi görecektir itiraz edilmemesi durumunda.