-
Kiralık daire
Alıntı:
SERİ İLANLAR
783.562 Km2
7 Oda 1 Salon , 3 cephesi deniz gören, mutfağı geniş daire kiralıktır.
Tel : 0 312 .. .. 1950
Kiracı 1: Daireyi bize kiraya verirseniz onu Küçük Amerika yaparız. İleride her odasında bir zengin oturur.
Ev Sahibi: Kira kontratını imzala, verdim gitti...
Bir süre sonra;
Kiracı 1: Yeter! söz kiracının.
Ev sahibi: Başta böyle dememiştin ama, imdaat.
Emlakçı: Arada ben kaldım, çık dışarı kiracı...
Kiracı 2: .................
Ev Sahibi: .....................
Bir süre sonra;
Kiracı 2: ....................
Ev Sahibi: .................
Emlakçı: Çık dışarı kiracı
Kiracı 3: Daireyi bize kiraya verirseniz, bu evde milliyetçiler adam öldürüyor demezler, evin koridorları yürümekle aşınmaz.
Ev Sahibi: Verdim gitti.
Bir süre sonra;
Ev sahibi: Koridorlar yürümekle aşınmaz da, koridorda kör kurşuna gitmeden yürümek ne mümkün? İmdat!!!
Emlakçı: Çık dışarı kiracı
Emlakçının Ağababası: Our boys have done it.
Kiracı 4: Biz değiştik, üstümüzdeki yakma faaliyeti sebebiyle kurum ve is kokan gömleği çıkardık. Evinize iyi bakarız, evde demokrasi olur, ecnebi mahalle sakinleri ile iyi geçiniriz.
Ev Sahibi: Verdim gitti.
Bir süre sonra;
Kiracı 4: Hey! Ev sahibi ananı da al git, emlakçılık yan gelip yatma yeri değildir. Ey Emlakçı bana çık dışarı dersen, mutfak dolaplarını otururken tahrip etmiştim, banyoyu da tanınmaz hale getiririm. Kira sözleşmesini değiştirip, fotokopi ile belge haline getirdim. Kira sözleşmesinin 6 maddelik Özel Şartlar bölümü yok artık, hepiniz bilmiş olun. Burayı daire olarak kiraladım ancak dükkana çevirip kiraya verdim bile.Kiraladığım polisten teminat (depozito) bile aldım. Hadi sıkıysa çıkar da göreyim.
İntihar Eden Emlakçının Oğlu: Tamam, babam zamanında bir pok yemiş olabilir ama böyle kiracı düşman başına a dostlar. Ev sahibi işi yine bana yıkma, çıkaracaksan sen çıkar, gerekirse yasal yolları dene.
Ev Sahibi: Deprem olsa daha iyiydi. Emlakçının oğlu iyi hoş da, zamanında Emlakçı'ya güvendik, evin başına gelmedik kalmadı. Kiracının renksiz kokusuz boya yaptıracağım dediği ile kastettiği evin boyasını sıyırmakmış meğer, bu arada ne mutfak kaldı, ne de bağırsakların temizleneceğinin söylendiği banyo. Evin odalarına cemaat doluşmuş. Evin kıymeti de % 13,8 azalmış. Yahu nerede bu kontratın bende kalan kopyası? Yok, yok! Bulamıyorum.
Teminat mı dediniz?
Kira kontratının aslını gören veya içinde ne yazdığını hatırlayan var mı?
-
Re: Kiralık daire
Sahibinden mi yoksa emlakçıdan mı kiralık?:) :)