Üniversitecard'tan kredi kartı yasaklısı.
2008 yılının ilk çeyreğinde hala öğrencisi olduğum üniversitemizin öğrencilerine Finansbank tarafından university card dağıtımı gerçekleştirildi. Bu sayede sahip olduğum kredi kartımın ödemelerini kart sahibi olduktan bir kaç ay sonra ailemin maddi durumunda yaşanan problemler yüzünden güçlükle ödemeye başladım ve ödemelerim asgari tutarın altında kaldığı için kart kullanıma kapandı. Banka görevlisi ile yaptığımız görüşmelerin ardından, parça parça yaptığım ödemelerin sonucunda yanlızca 46 TL kalan borcumu da ödeyerek icra takibi başlamadan kart borcumu kapatmış oldum.
Geçen ay Bonus Card için yaptığım başvurum ise kredi kartı yasaklısı olmam gerekçesiyle reddedildiğinde büyük bir şok yaşadım. Bir bankanın öğrenci kart hamilini 46 TL borç yüzünden kredi kartı yasaklısı durumuna sokması ve 5 yıl boyunca (-ki sanırım 5 yıldan sonra da bu olumsuz durumun yansımaları kredi alımlarında yaşanıyor) ticari anlamda bütün kapıları bu kişi için kapatması inanılır gibi değil.
Yanlızca bir adet kredi kartı(Cardfinans) üzerinden 46 TL tutarında sona erdirilmiş bir borç yüzünden girdiğim kara listeden kendimi kurtarmam için nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda yardımcı olursanız minnettar olurum.
İyi çalışmalar dilerim.
Re: Üniversitecard'tan kredi kartı yasaklısı.
Adınız bir banka tarafından kara listeye alınmış ola da, olmasa da,banka kredi / kart verip vermeme konusunda tek karar noktasıdır.
Bu konuda yapabileceğiniz en iyi şey, bankanız ile olan ödeme vs.ilişkilerinizi düzenli tutup, iyi müşteri olduğunuza bankayı ikna etmek olacaktır.
Buna ek olarak 2009 yılı sicil affı benim durumumu da kapsamakta mıdır acaba?
Eğer bende bu aftan faydalanabiliyor isem Merkez Bankasına bir dilekçe ile başvurarak sicilimin temizlenme sürecini çabuklaştırabilir miyim?
İlginize teşekkür ederim.
Sicil affından faydalanmış olsanız da, bankanın baktığı kayıtların Merkez Bankası kayıtları olduğunu sanmıyorum.
Merkez bankasına elbette başvuruda bulunabilirsiniz.
Cümlelerinizden anladığım kadarıyla bankalar Merkez Bankası haricinde kendi kayıtlarından yola çıkarak bu kontrolleri gerçekleştiriyorlar ve ben 5 yıl ya da daha uzunca bir süre bu kötü sicili taşımak durumunda kalacağım. :/
O kaydı hayatınız boyunca taşıyacaksınız, ama bu bir daha kredi alamazsınız anlamına da gelmiyor.
Peki teşekkür ederim cevaplarınız için.