Üvey kardeşler, farklı cevaplar aldığım bir konu
Bir çok defa farklı hukuk adamlarına danışıldı fakat farklı cevaplar alındı, bende konuyu birde buraya taşımak istedim.
Babamın önceki eşinden 2 çocuğu var ( 1 kız - 1 erkek) boşanıyor ve daha sonra annem ile evleniyor ( tek çocuğum) . Babam üvey kardeşlerime kalması için miras bırakacak (adil ve eşit olarak) ancak tek istemediği şey şu an hali hazırda oturduğumuz daireye ileride eğer kendisi vefat ederse diğer üvey kardeşlerin müdehale etmemesi yani annemin huzurlu bir şekilde oturması. Daire ilk annemin adına satın alındı bir kaç yıl sonra tapusunu benim üzerime yaptık ve kendisinin izni ve onayı olmadan satış yapamayacağım şekide bir kanuni işlerm yaptırdı (sanırım şirk koşturma deniliyor). Bu daire üzerinde üvey kardeşerimin hak idda etme olasılığı nedir?
Görüştüğümüz kişilerin kimi hayır derken kimide evet edebilir dediler. eğer müdehale edebilirlerse hangi kanuni hak dolayısı ile ve müdehelalelerini önleyebilirmiyiz kanuni yollarla eğer mümkün ise. teşekkürler.
Re: üvey kardeşler, farklı cevaplar aldığım bir konu.
Cevapların farklılık göstermesinin nedeni olayın farklı boyutlarının anlatılması olabilir diye düşünmekteyim.
Eğer bu yer ilk alındığında babanız adına kayıtlı olup ta sonradan annenize satılmış gibi gösterilmiş ise bu durumda diğer mirasçıların ortada gerçek bir satış olmadığı aslında yapılmak istenilen bağışlama olduğunu öne sürerek tapu tescili işleminin muvazaalı olarak gerçekleştirildiği gerekçesi ile iptalini istemek hakları bulunmakta.
Yok bu yer doğrudan bedeli anneniz tarafından ödenerek bir başka kimseden satın alınmış gibi görünüyor ise bu durumda diğer mirasçılar gerçekte bedeli ödeyenin baba olduğunu ama tescilin anne üzerine yapıldığı gerekçesi ile anne adına yapılan tescilin iptalini talep etmek hakları bulunmakta.
Temel kuralı izah etmeye çalıştım. Adaletli sonuca ayrıntıları bilen ve vicdan sahibi bir kimse olarak kendiniz varmalısınız. Ayak üstü sorulan sorulara verilen cevapların ne soranı ne de sorulanı bağlamadığını unutmayınız.
Re: üvey kardeşler, farklı cevaplar aldığım bir konu.
teşekkür ederim sanırım daha detaylıca avukatla görüşemeliyim.