"10.06.1960 doğumluyum. 28.10.1989 yılında bağkura giriş yaptım. 15.08.2005 de çıkışım var ödenmiş primim 15 yıl 2 ay 12 gün.."
Annem için soruyorum..
bu şartlarda ne zaman emekli olur acaba ? cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler..
Printable View
"10.06.1960 doğumluyum. 28.10.1989 yılında bağkura giriş yaptım. 15.08.2005 de çıkışım var ödenmiş primim 15 yıl 2 ay 12 gün.."
Annem için soruyorum..
bu şartlarda ne zaman emekli olur acaba ? cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler..
SGK nın web sitesinde ne zaman emekli olunabileceğini belirlemek için çok güzel araçlar mevcut. Bu verdikleriniz dışındaki birçok kriteri de değerlendirerek emeklilik zamanını söyleyebiliyor.
Yaklaşık bir saattir arıyorum inanın bulamadım SGK'nın sitesinde. Bazı siteler var onların da biri farklı biri farklı söylüyor en güvenilir olarak buradaki kişilere danışmak istedim.
Size linkini vermek için girdim.
Bahsettiğim yer ana sayfada çalışan linkini tıkladığımızda çıkan yerde.
Ancak SSK ve Emekli sandığı için "ne zaman emekli olabilirim" hesaplamaları var, bağkur için yok.
SSK için yaklaşık bir şeyler yapmaya çalıştığımda 20 yıllık bir çalışma süresi gerkemesi dolayısı ile 28.10.2009 çıkıyor.
Bağ-kur'da da aynıdır.
Aslında konu beni aştığından cevap vermeyecektim; ancak bu tür şeylerle genelde muhasebeciler ilgilendiğinden hukukçuların ilgi alanına çok fazla girmediğini düşündüğümden cevapladım.
İlginiz için çok teşekkür ederim. :)
Hem 20 yıl hem de 50 yaş dolma duruma var heralde tam olarak bilmiyorum ama..