Kontrat bitti evden cıkamıyorum
İyi çalışmalar ve ilginize şimdiden teşekkür ederim
Benim ev sahibi ile kontratım 1-7-2009 tarihinde sona eriyor. 1 hafta önce telefonla konuşup askerlik nedeniyle evden ayrılacağımı, çünkü kirayı ödeyemeyeceğimi bildirdim. Aramızda geçen konuşmada askerden dönene kadar kira indiriminde sözlü anlaştık. Ancak bugün (1-7-2009 kontratın yenilendiği gün olmalı) tarihinde telefonla arayarak kirayı düşürmekten vazgectiğini kirayıda eksiksiz olarak bu ay yatırmamı söyledi. Yapmazsam da hukuki olarak gerekenleri yapacağını bildirdi.
Benim sorum şu olacak sizlere:
1-Ben evi 1 hafta içinde boşaltmak istiyorum kirayı 1 haftalık yatırarak boşaltabilirmiyim ve bunun için neler yapmalıyım?
Eğer bu ayın kirasını yatırıp 1 ağustasa kadar cıkarsam benden daha sonra kontrat kendını yenilemiştir diyerek para talep edebilir mi?
Not: Evi boşaltacağımı yazılı olarak bildirmedim. Birde kirayı yatırayım mı bugün, ne yapacağımı bilemiyorum?
İlginize çok teşekkür ederim
Re: Kontrat bitti evden cıkamıyorum
Kontratınız yenilenmiş görünüyor. Kirayı ödemezseniz muacceliyet şartı varsa tüm yılın kiralarını icraya koyabilir. Anlaşma yoluna gitmeniz daha uygun görünüyor.
Öncelikle ilginize teşekkür ederim.
Peki birkaç gün içinde dahi boşaltsam evi evsahibi bu hakka yinede sahip oluyor mu ?
Teşekkür ederim. İyi çalımalar
Kontratınızın bitmesine 15 gün kala akdi yenilemeyeceğinize dair ihbarda bulunmadığınızdan akit yenilenmiş sayılır.
Kontratınızda fesihle ilgili bir madde varmı? Yani kiracı evi tahliye edecğini bir ay önceden ihbar eder gibisinden?
İyi niyet ve cahillik teşekkürler ilginize