İnternet Alışverişinde Şartlar ve Koşullar Seçeneği
Merhaba, ilginize teşekkur ederek başlamak isterim.
Italya'da bir değişim programiyla 1 yıldır kaliyorum, bu süre zarfında nisan ayında internetten amerika kaynakli bir web-siteden(şirketten) internet yoluyla bir ev ürünü aldik, odemeyi
benim para yatirdikca kullanabildigim uzerinde adımın yazılı olmadigi bir mastercard'imdan ben yaptim.. ancak biz internetten alişverisi yaparken, bu sozde uyanik kişiler "Terms& conditions"-"Şartlar ve Durumlar" tıklama yerine eger alişverisi yapiyorsak bu mal icin 6 ay boyunca 54 $ odememiz gerektigini tıklayarak bunu kabul ediyor oldugumuzu yazmişlar..
Sitede bu anlasma sartlarinin yazılı oldugu o bölümden başka hicbir yerde böyle bir konu gecmiyordu ki;
ustune ustluk bu sozlesme sartlari uzerine tıklanarak baska bir sayfada aciliyordu yani üzerine tıklamadıkça da gorulmuyordu..bizde alirken hic okumadan tıkladik ve prosedüre devam ettik..artı sonradan bize gelen mailde ne boyle bir bilgi vardi ne birsey, toplam ucret diyordu bizim odedigimiz fiyati gosteriyordu.. simdi benim degişim programim bitti ve sonunda Türkiyeye
donuyorum.. ve ben bu karti italyadan almiştim..Ve ben bu parayı ödemek istemiyorum..Ödemezsem fiziksel adresime bir ödeme fişi göndereceklerine dair bugun mail aldım.. Acaba bu yaptiklari dogru mu benim bu parayi odemem gerekir mi?! yada odemeden donsem ne gibi bir durumla karsilasirim?!
Ilginize simdiden cok tesekkur ediyorum..
Iyi calişmalar dilerim..
Re: Internet alışverişinde Sartlar ve Kosullar Seçeneği
Site amerka kaynaklı. Peki İşleticiler ve işleten şirket de Amerika Şirketi mi?
Re: Internet alışverişinde Sartlar ve Kosullar Seçeneği
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Site amerka kaynaklı. Peki İşleticiler ve işleten şirket de Amerika Şirketi mi?
Evet, satilan ürünler de, işleticiler de amerikan..
Tesekkur ederim..