Boşanma aşamasındaki eşin sabıka kaydımı kullanması yasalmı?
Sürmekte olan boşanma davam her iki tarafın da boşanma talebine rağmen boşanmanın reddine olarak sonuçlandı ve şuanda yargıtayda temyizde.. Bu süreç içerisinde boşanma için hukuksal işlemlerimin devam etmekte olduğu ve 2 yılı aşkın süredir hiçbir şekilde görüşmediğim eşim girmiş olduğu bir sınavı kazanması nedeni ile bazı resmi evraklar hazırlaması gerekiyor..Bu evraklar için evli olanlarda eşin sabıka kaydı da bulunmaktadır..Tahminim kendisi görüşmememizden dolayı aile cüzdanını kullanarak sabıka kaydımı alma yoluna başvuracaktır..Davamız devam ederken benim haberim olmaksızın sabıka kaydımı alması yasalmıdır?? Yoksa halen boşanamamış olmamız ona bu hakkı verirmi??
İlginiz ve cevabınız için şimdiden teşekkür ederim..
Re: boşanma aşamasındaki eşin sabıka kaydımı kullanması yasalmı???
Haberiniz olmadan sabıka kaydınızı eşiniz alabilir. Yada işyeri sizin hakkınızda soruşturma yaparken bu bilgiye ulaşabilir.
Üstelik zaten henüz boşanamışsınız, yasal eşiniz olarak buna hakkı var, sizinde var..
Geçmiş olsun..
Re: Boşanma aşamasındaki eşin sabıka kaydımı kullanması yasalmı???
Aynı zamanda sizin sağlık sigortanızdan da yararlanabilir.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Aynı zamanda sizin sağlık sigortanızdan da yararlanabilir.
Daha neler yapar neler bilemezsiniz.. Yeterki niyet bozulmasın..
Alıntı:
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
Daha neler yapar neler bilemezsiniz.. Yeterki niyet bozulmasın..
Desenize yine boşanmak için dava açacak bir konu bulamadım..Olamaz böyle bir şey ya iki tarafta isteyecek ve boşanamayacaksın..Teşekkürler cevaplarınız için..
Alıntı:
okan_kırım rumuzlu üyeden alıntı
desenize yine boşanmak için dava açacak bir konu bulamadım..olamaz böyle bir şey ya iki tarafta isticek ve boşanamayacaksın..teşekkürler cevaplarınız için..
Sizin adli sicil kaydınızı sadece siz veya vekiliniz talep ederse alabilir.
Alıntı:
Av.Duygu Tekay rumuzlu üyeden alıntı
Sizin adli sicil kaydınızı sadece siz veya vekiliniz talep ederse alabilir.
Teşekkürler Duygu hanım cevabınız için.
Peki benim sabıka kaydımı evlenme cüzdanıyla kendi almaya kalkışsa, boşanamamış olmamızdan dolayı hakkı olduğu söyleniyor.
Ben bu şekilde izinsiz sabıka kaydımı almasından dolayı boşanma davası açabilirmiyim??? Davanın temyizde olması nedeni ile yeni boşanma nedenleri oluşması lazım sorum bu nedenle.Her ikimizin de boşanma talebine rağmen yüklü tazminat talebinden dolayı inatlaşmaları söz konusu..