Yıllık İzne Müdürün Engel Olması
Merhaba,
Kamu Kurumu Müdürü, bir memurun yıllık izin hakkına, aslında engel teşkil etmeyecek düzeyde bulunan iş yoğunluğu vs. gibi sebepleri bahane ederek ya da bahane göstermeksizin engel olabilir mi? Bunun ölçüsü nereye kadardır? Yani 657 sayılı kanunda belirtilen "amirin uygun görmesi" şartının sınırı nereye kadardır? Nihayetinde çalışmakta olan kurum elemanlarının da mutlaka bir dinlenme hakkının olması gerektiği her şeyin başında bir insani ve sosyal gerekliliktir. 657'de bu konu çözüme kavuşturulmamış ise kanunlarımızda aynı konuya ilişkin hiç mi bir kolaylık gösteren madde yoktur? Ve yapılacak olan nedir?
Saygılarımla...
Re: Yıllık İzne Müdürün Engel Olması
Bu durumda yapılacak olan rapor almaktır bence..
Yıllık İzin dilekçesinin onaylanmadığının bildirilmemesi
Merhaba, benimde bu başlık üzerinden sormak istediğim bir şey var. Yaklaşık 9 aydır bir fiil çalışıyorum, şimdiye kadar aldığım izinlerde sürekli işlerim dolayısı ile mecburen aldığım izinler. Hatta perşembe günü başlayıp pazartesi günü bitecek 5 günlük izinlerim bile mevcut(Gittiğim yerde 17-18 saatlik mesafe ve yol izni vermiyorlar). 6 günlük izin aldığımda eğer işim 5. gün bitmişse 6. gün iş başı yapıp dilekçemi ona göre değiştirmişliğimde var ve ablamın düğünü olacağı için düğünden bir hafta önce ve sonrasında en azıdan ailemle birlikte geçirmek istediğimden dilekçemi yazdım ve verdim. Mahkeme kararı ile nakil işlemlerim başladığından gitmeden önce biraz daha çalışmamı istediklerinden izin tarihlerinin bu şekilde kabul edilmeyeceğini dilekçemin tarihi değiştirmemi istediler bende kabul etmedim. Şimdi benim burda merak ettiğim. Bana izin dilekçemin kabul edilmediği sadece söz ile söylendi yazı ile bildirilmedi. Ben dilekçemde yazılan tarihte izne gitsem hukuki açıdan aleyhimde olan bir durum söz konusu olur mu? (Çalıştığım yerde izin kağıdı diye bir uygulama yok. Sadece izin dilekçenin sevk edilmiş halinin bir fotokopisini alıyorsun ne olur ne olmaz diye o kadar.)
Re: Yıllık İzin dilekçesinin onaylanmadığının bildirilmemesi
İzinli sayılabilmeniz için iznin onaylandığının bildirilmesi önemlidir. İzin talebiniz onaylanmamışsa, izinli değilsiniz...
Re: Yıllık İzin dilekçesinin onaylanmadığının bildirilmemesi
Sayın Kantaroncu onaylanmadığı sözlü olarak söylendi ama yazı ile bildirmediler. Zaten kurumda izin kağıdı diye bir şey olmadığından ben gitmiş olsam hukuki açıdan bir sorumluluk altına girmediğimi düşünüyorum. :rolleyes: Yanlış mıyım acaba ?