Parası iade edilmeyen ürünü direk icraya koyma.
Forumları taradım ancak duruma tam uygun bir forum bulamadım. Shopping tv den aldığım cep telefonunu memnun kalmadığım için ertesi gün iade ettim, iadem kabul edildi ve paramı 15 gün içinde alacağım söylendi. (Bu arda şikayetvardan baktığım kadarıyla 1 yıldır alamayanlar var.) Bir ay oldu alamadım. Şimdi bu durum için hakem heyeti mi, tüketici mahkemesi mi yoksa icra kanalı mı devreye girer? Sizce hangi yolu takip etmeliyim firma ücret iade etmiyorsa ne olur? İyi günler.
Re: parası iade edilmeyen ürünü direk icraya koyma.
Alıntı:
öğretmen rumuzlu üyeden alıntı
Forumları taradım ancak duruma tam uygun bir forum bulamadım. Shopping tv den aldığım cep telefonunu memnun kalmadığım için ertesi gün iade ettim, iadem kabul edildi ve paramı 15 gün içinde alacağım söylendi. (Bu arda şikayetvardan baktığım kadarıyla 1 yıldır alamayanlar var.) Bir ay oldu alamadım. Şimdi bu durum için hakem heyeti mi, tüketici mahkemesi mi yoksa icra kanalı mı devreye girer? Sizce hangi yolu takip etmeliyim firma ücret iade etmiyorsa ne olur? İyi günler.
Sizin için en kolay yolun Tüketici Hakem Heyeti'ne gitmek olduğunu düşünüyorum.
Re: Parası iade edilmeyen ürünü direk icraya koyma.
Alıntı:
öğretmen rumuzlu üyeden alıntı
Satın aldığınız ve uyuşmazlık konusu olan ürünün değeri 936 TL altında ise tüketici sorunları hakem heyetine, bu rakamın üzerindeyse tüketici mahkemesine başvurup dava açabilirsiniz.
Re: Parası iade edilmeyen ürünü direk icraya koyma.
Aranızda hukuki bir ihtilaf yokken mahkemeye gitmeniz gereksiz ve aleyhinizedir.
Ödeme dekontunuzu ve iade belgenizi icraya koyunuz. Kolay gelsin.