Cevap: Su arıtma cihazları
Alıntı:
erdi28 rumuzlu üyeden alıntı
19 ocak 2009 tarihinde mutfakta kullanmak üzere suarıtma cihazı aldım. firma cihazın kullanma belgesi, garanti belgesi ve konut sigortasının posta yolu ile geleceğini söyledi. cihaz kuruldu aradan bir iki ay geçince, postadan gelen giden birşey yok dediğimde; firmanın ismi yazılı antetli kağıda 5 yıl garantilidir yazıp, imza ve kaşe basıp tarafıma belgeyi verdiler. kendilerine bunun garantisi belgesi olamayacağını ve daha öncede serviş fişi veremediklerini, kendilerinin sanayi ticarete bağlı olmadan kaçak çalıştıklarını ve dava açacağımı söyledim.
***ithalatçı firmanın adının yazılı olduğu bir belgeyi internetten indirip, sanayi ve ticaretten onaylı garanti belgemiz diye tarafıma verdiler.belgede yazılı marka ile benim cihazın üzerinde yazan aynı marka değil ama filtreler ile ithalatçı firmanın markası aynı...kağıdın altında otomatik olarak çıkan 03.04.2009 tarih yazılı olmasına rağmen, üst tarafta elle yazılı 19.01.2009 tarihinde düzenlendiği iddia edilen garanti belgesi ne derece geçerlidir....
***cihazın üzerinde TSE, CE belgesi, seri no, kullanma klavuzu, kapalı ambalajı yok. Türkçe kullanma klavuzu olmayan ürünün cezası varken, kullanma kitapçığı hiç olmayan cihazı satana ceza yok mu?....
***bu cihazı geri verip paramın iadesini nasıl yapabilirim?
***bu tip cihazlar demonte geliyor, stiker ile üzerine yapıştırdıkları yazıya da markamız budur diyorlar.
***teşekkürler.
hiç kimse evinde arıtma kullanmıyor mu? iki satır yazacak bir konunuz yok mu?oku geç.......nekadar duyarsız bir toplum olmuşuz...