Miras - çok karışık bir durum
Merhaba, anlatacağım durum biraz karışık olsa da çeşitli şekiilerde yorumlanabilecek bir olay..
Öncelikle bir apartman var ortada babamın üzerine, babamın vakti zamanında dedemle beraber uğraşları sonucu olmuş br apartman. Dedem sağlığında babamın işlerindeki bir kaç aksaklıktan dolayı imzayla babamın üzerinden apartmanı alıyor ve aynı gün aslında yaşlarımız müsait olmayan 14 yasında olan ben ve kardeşlerime satış yapıyor.
Bu arada babamla dedem de daha sonra kendi arasında heyet raporu dahilinde bir bakım akdi sözleşmesi imzalıyor..
Dedem 6 sene önce öldü ve babamın kardeşleri de dava açtı 6 seneden beri davalar süre geliyor muvazalı satış yapıldığından dolayı satış davası kaybedildi fakat buna karşın bakım akdi davası kazanıldı
Sonuç acaba hangi yönde tekabül eder ? muvazalı satış bakim akdini de etkiler mi yoksa sadece bir bakım akdiyle dava düşer mi ? cevaplarnız için şimdiden teşekkürler...
Re: Miras - çok karışık bir durum
Muvazaalı satış iptal ölünceye dek bakma akdi kabul edildi diye cevap vermişsiniz. Temyiz mi edildi?
Evet her iki davada yargıtaya gitti ben bakım akdi yargıtayda da onandı diye biliyorum.. Şimdi ama bir yer satın alacak güçte olmayan çocuklara satış davası haliyle bozuldu galiba dedem ımzayla uzerıne aldıktan sonra bize satış yerine babam üzerinden hibe yapsa bir problem yok fakat böle bir şey arada geçtiğinden dolayı bir ucu sakat bir deynek.. sorum aslında bakım akdi bütün davalar görüüp bitse bile yeri aslından tekrar babama getirir mi... çünkü sözleşmede de geçtiği üzere babam üzerine dusen gorevı yaptı.. yoksa o aradaki muvazalı satış bakım akdine de olumsuz etki yapar mı..
Dedeniz babanızdan satış yolu ile mi geri aldı biliyomusunuz?
evet dedem babamdan satış yoluyla geri aldıktan sonra bize bir satış gerçekleşti.
Bi soru daha, size ve kardeşinize satış yaptıktan sonra babanızla ne üzerine bakım akdi yapıldı?
dedemin aslında başka taşınmazları ve arsaları da var fakat bakim akdinin konusu sadece sözü geçen apartman.. o apartmanda zaten bizler aynı dairede yaşıyoduk.. işte konu olarak bu apartman benim üzerimedir fakat bana bakmak kaydıyla ben öldükten sonra kullanım hakları oğluma aittir.
Size ve kardeşlerinize yapışan satışın muvazaalı olduğunun bir nevi itirafı yani.
Ölünceye dek bakma akdi gereği yapılmışsa yani dedeniz vefat edene kadar babanızca bakılmışsa geçerlidir.
bakım akdi dediğim gibi yargıtayda onandı fakat bizim üzerimize olan tapu da satış olduğundan bozuldu şimdi bizim bakım akdine tekrar dava açmamız mı gerekiyo peki o takdirde
Davanız bakım akdinin tenfizini kapsıyorsa kararda tapuyla ilgili karar da verilecektir. Yok eğer karşı tarafın iptali için açtığı dava ise sizin tenfiz davasıyla tescil talebinde bulunmanız gerektiği kanaaitndeyim.