6136 sayılı kanunna muhalefet
merhaba
eski ortağımın ruhsatlı silahını yurt dışına taşındığı için bana emanet etmişti aramızda problemler çıkınca beni polis şikayet edip "kendisini tehdit ettiğimi ve ruhsatlı silahını alı koyduğum" için polisden yardım istemiş polis eve geldi şikayet olduğunu ve karakola gideceğimizi söyledi durum anlatınca bende silahı zorla alı koymadığımı istenirse teslim edeceğimi söyleyip polise teslim ettim ortağım davadan vaz geçti ama 6136 sayılı kanuna muhalefetten kamu davası açıldı
sabıka kaydım yok mahkemeye az bi gün kaldı (ekonmik sebelerden dolayı avukata gitmedim ) avukat tutmama gerek varmı olası ceza ne olabilir
teşekür ederim
Re: 6136 sayılı kanunna muhalefet
Avukat tutmanızı şiddetle öneririm. Silahın şikayetçi tarafından verildiğini veya sizde bulunmasını haklı çıkaracak nedenler öne sürmelisiniz. Ayrıca arkadaşınızın şikayet dilekçesine göre avukatınız sizi yönlendirecektir. Kendi kendinize işlem yapmamanız ceza almamanız açısından çok önemli.
6136/9. madde gereği bu kişi silahını muvakkaten de olsa size veremez. Siz ruhsatınız olmadan bu silahı bulundurduğunuzdan aynı yasanın 13. m. gereği(iddia edildiği gibi tarafınızdan bir zor alım söz konusu değilse) 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 3000 liradan 5000 liraya kadar para cezası ile yargılanacaksınız. İyimser bir ihtimalle neticeten 8500 TL gibi bir para cezası ile kurtulabilirsiniz. Durum ciddidir.
cevaplarınız için teşekür ederim