Kiracıyım Oturduğum evden Çıkmıyorum
Oncelikle Merhaba :
Antalya da bir spor klubunde tercuman olarak takima geldim ve Amerika li bir oyuncu ile ayni evde yaklasik 5 ay kadar kaldim fakat parami odemediler ve oturdugum yerin oturma suresi uzatilamadigini ve yeni bir kiraciya vericeklerini soylediklerini soyluyolar evi ve evden cikmami istiyorlar.
Evi ben tutmadim takim tuttu ve sanirim kontrat dolmus odemelerde bir sorun olmamis butun odemeleri duzenli yapilmis.
1.Olarak eger evden cikmaz isen cikmayacagimi soylersem Hukuki olarak neler yapilabilir?
2.Eger evin icinde ben varken bana zarar verilir veya disardaki araba zarar verirlerse ne yapilabilir ?
3.Cok acele ve oldugu icin takimla sozlesme tarzi benim yaptigim yazili bir sey yok benimle ilgili.Belediye takimi oldugu icin belediye baskani degistigi icin odemeleri yapimadiklarini soylediler bir cok oyuncu da odemesini alamadi.
Neler yapilabilir onlarin yaptiklari seylerle ben neler yapabilirim.Hukuki olarak ne kadar sure icinde beni evden cikartabilirler polis veya mahkeme karari ile ? (Fakat ev benim adima degil )
Re: Kiraciyim Oturdugum evden Cikmiyorum
Kira kontratı kimler arasında yapıldıysa bu sorunu onların çözmesi gerekir.
Kira kontrotini takim la apartman sahipleri arasinda yapilmis 2 tarafta cikmami istiyor ama benim alacagim oldugu icin cikmayi dusunmuyorum ...
O zaman ihkakı hak yani kendi hakkını zorla alma suçunu işlemiş olursunuz. Takımdan herhangi bir yasal hakkınız varsa bunu mahkeme yoluyla talep etmelisiniz. Ayrıca kiraya veren ile aranızda anlaşma olmadığından fuzuli şagil (işgalci) sayılır, akabinde açılacak dava veya Kaymakamlık şikayeti ile konuttan tahliye edilirsiniz.
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
O zaman ihkakı hak yani kendi hakkını zorla alma suçunu işlemiş olursunuz. Takımdan herhangi bir yasal hakkınız varsa bunu mahkeme yoluyla talep etmelisiniz. Ayrıca kiraya veren ile aranızda anlaşma olmadığından fuzuli şagil (işgalci) sayılır, akabinde açılacak dava veya Kaymakamlık şikayeti ile konuttan tahliye edilirsiniz.
Peki bu islem ne kadar surebilir yani kaymakamliktan bu sikayeti kac gunde alirlar
Kesin süre vermek mümkün değil. Kanımca 10-15 günde olabilir...
PEki bu 10 - 15 gunluk sure icerisinde bana zarar verirlerse eve zorla girip kavga vs gibi ben neler yapabilirim ?
Alıntı:
guraytekay rumuzlu üyeden alıntı
PEki bu 10 - 15 gunluk sure icerisinde bana zarar verirlerse eve zorla girip kavga vs gibi ben neler yapabilirim ?
Ne size ne arabanıza hiç bir şey yapamazlar. Maşa varken neden ellerini yaksınlar? Siz ev sahibine kirayı takım ödeyecek iddiasında bulunamazsınız.
Zaten bugune kadar hep takim odedi ev kiralama vs bu tarz isleri klup yapiyor yabanci oyunculara Turk oyuncular kendilerine ev tutuyolar.
peki bu kaymakamliktan dediginiz 10 - 15 benim bosaltma kararim suresi takim belediye takimi oldugu icin bu sureyi azaltir mi yani 10 yerine 5 gun icinde bu yaziyi cikarabilirler mi ? Bu yazi ciktiktan sonra bana bi ceza vs bu tarz bisi cikar mi ?
Sadece tahliye ederler. Ödenmeyen kira borcu varsa bunu sizden değil klüpten talep edebilirler çünkü kontratı siz imzalamamışsınız.