Trafik kazasında ölen abimin mirasından annesi babası ve kardeşleri hak talep edebilirmi
Öncelikle bu siteyi kurduğunuz için teşekkür ederim.
Abim trafik kazasında vefat etti. Kaza sonrası konuyu bilmediğimiz için veraset ilanı eşi ve çoçukları üzerine çıktı. Burada abimin ölümden sonra anne, baba ve kardeşleri kalan mirastan hak talep edebilirmi. Eğer hakkı varsa veraset ilamı nasıl değiştirilir. Ayrıca trafik sigortasından hak talep etmek için anne ve baba dava açabilirmi???
Bilgilendirirseniz çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar
Re: Trafik kazasında ölen abimin mirasından annesi babası ve kardeşleri hak talep edebilirmi
Veraset ilamı birinin üzerine çıkmaz.
Vefat edenin mirasçıları ve miras payları beliritlir veraset ilamında.
Abinizin vefatı ile eşi ve çocukları mirasçısı olurlar.
Bu durumda(çocukları duğundan) siz abinizin mirasçısı olamazsınız.
Re: Trafik kazasında ölen abimin mirasından annesi babası ve kardeşleri hak talep edebilirmi
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Veraset ilamı birinin üzerine çıkmaz.
Vefat edenin mirasçıları ve miras payları beliritlir veraset ilamında.
Abinizin vefatı ile eşi ve çocukları mirasçısı olurlar.
Bu durumda(çocukları duğundan) siz abinizin mirasçısı olamazsınız.
cevabınız için teşekkür ederim. Ama cevap eksik kalmış, tamam ben olamıyorum, ya anne yada babası mirascısı olabilirmi ?? ayrıca şu trafik sigortası için dava aaçılması işi????
Anne ve babanız da , abinizin mirasçısı(abinizin çocukları olduğundan) olamaz.
Eğer ölen kişi anne ve babaya maddi destek oluyor ise ve ölüme sebep olan kişide az da olsa kusur var ise destekten yoksun kalma tazminatı almak için dava anne ve baba dava açabilir. ayrıca ölenin eşi çocukları anne ve babası kardeşleri kusur oranına bakılmaksızın manevi tazminat davası açabilirler.
Alıntı:
kadzer07 rumuzlu üyeden alıntı
cevabınız için teşekkür ederim. Ama cevap eksik kalmış, tamam ben olamıyorum, ya anne yada babası mirascısı olabilirmi ?? ayrıca şu trafik sigortası için dava aaçılması işi????
Her iki üyemizede verdikleri bilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum,