Bir Hafta aldığım notebook u düşük performans aldığım ve araştırdığım kadarıylada bu performans için değerinden yüksek bir ödeme yaptığımı fark ettim ürünü aldığım yere iade etmek istiyorum.Bununla ilgili bilgi verirseniz cok memnun olurum
Printable View
Bir Hafta aldığım notebook u düşük performans aldığım ve araştırdığım kadarıylada bu performans için değerinden yüksek bir ödeme yaptığımı fark ettim ürünü aldığım yere iade etmek istiyorum.Bununla ilgili bilgi verirseniz cok memnun olurum
Ürünü iade ede edebilmeniz için:
Ya aldığınız ilk 10 gün içinde arızalanması ya da aldığınızda arızalı çıkması;
Ya da reklamlarında / broşüründe / kullanma kılavuzunda vadedilenden eksik bir özeliği bulunması
gibi bir durum olması gerek.
Yoksa "beğenmedim" gibi bir gerekçe ile iade ancak tlefonla / interntten / kapıdan satışlarda kanunen zorunludur.
Bunun dışında bazı mağazalar kendi insiyatifleriyle ve kanunen bir zorunlulukları bulunmadığı halde alındıktan sonraki belli bir sürede iade hakkı vermektedir.
Benim önerim böyle bir imkan olup olmadığına bakın. Bir de satıcıya "buna benim kanım ısınmadı, bunu vereyim başka bir şey alayım" diyerek ve daha üst bir model alıp fark ödemeyi teklif ederek ikna yolunu deneyebilirsiniz.
Öğrendigim iyi oldu teşekkürler
Mağazadan satın aldığınız bir ürünle ilgili iade yada değişim hakkını kullananabilmeniz için öncelikle ürünün ayıplı olması ve bunu malı teslim aldıktan sonra 30 gün içerisinde satıcıya bildirmiş olmanız gerekmektedir. Anladığım kadarıyla ürünle ilgili olarak performansına dayalı bir memnuniyetsizliğiniz söz konusu. Bu durumda şayet ürün arızalı yada ayıplı değilse iade veya değişimi mümkün olmayabilir. Bu gerçekleşse bile tamamen firmanın insiyatifine kalır. Memnuniyetsizlik tek başına ürünü ayıplı kılan bir neden değildir! Ancak alışverişi internet üzerinden gerçekleştirdiyseniz 7 gün içerisinde koşulsuz iade etme hakkınız bulunmaktadır.