Karşılıksız çeklerle ilgili mahkemeler
benım sizden öğrenmek istediğim bir konu var. öncelikle ben de bir esnaftım fakat krizden dolayı iş yerimi kapattım.fakat piyada yaklaşık 35.000 tl ödenmeyen çekim var.çekelerım aynı firmada.firma bana 2 ayrı dava açtı.biri 12.00 tl diğeri 22,000 tl. bu çekler yüzünden mahkemelerle uğraşıyorum. ilk mahkemeler geçti.benım öğrenmek isteğim karşılıksız ;
1 - çeklerle ilgili hapis cezasının karldırılması ile ilgili kanun çıktı mı? bu mahkemelerin sonunda benı ne gibi bir son bekleyebilir?
2- ceza olarak çek miktarı kadar devlete ödeme yapmamız gerekıyormuş. bu nekadar doğru?benim ödeyecek durumum olsa bu çekleri öderdim.devlete ödenecek olan miktarları tek seferde mi ödeniyor?
3- benım hiçbir adli suçuk yok.bu çeklerle ilgili olarak kararları nasıl etkiler?
Re: Karşılıksız çeklerle ilgili mahkemeler
Malesef yasa çıkmada daha.
Dediğiniz gibi çek miktarı kadar adli para cezası alırsınız bunu da ödemediğiniz taktirde günlüğü 100 tl den hapis cezasına dönüşür(350 gün yapar sizin ceza).
Sicilinizin temiz olması önemli değil.
Geçmiş olsun diliyorum
Yasa henüz çımadı.Ödemediğniz takdirde bu ceza hapis cezasına dönüşür.Adli sicil kaydının olup olmamasının bu durumda önemi yoktur.
Alıntı:
.::Rechtsanwalt::. rumuzlu üyeden alıntı
Yasa henüz çımadı.Ödemediğniz takdirde bu ceza hapis cezasına dönüşür.Adli sicil kaydının olup olmamasının bu durumda önemi yoktur.
peki ben buna itiraz edebilirmiyim? elime daha henüz bişey ulaşmadı.ben bu cezayı cep telefonuma gelen bilgiden öğrendim.bu cezayı kaç gün içinde ödemeliyim.be benım için çok önemli.bende ona göre işimi kış tutarım..
Mahkemelerinizin karar duruşmasına katıldınızmı?
Dava dosyanızdaki adres doğruysa size karar tebliğ edilir kesinleşince infaza verilir ihbarname ile teslim olmanız istenir yada polis tarafından yakalama yapılır.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Mahkemelerinizin karar duruşmasına katıldınızmı?
Dava dosyanızdaki adres doğruysa size karar tebliğ edilir kesinleşince infaza verilir ihbarname ile teslim olmanız istenir yada polis tarafından yakalama yapılır.
mahkeme 25/06/2009 tarihindeydi. ben mahkemeye çıktım.mahkeme duruşmayı ekim ayına erteledi.ama mahkemenın üzerınden 1 hafta sonra böyle bir msj geldi. ben buna takıldım. hem ekım ayında makheme var hem de adli para ceza alıyorum..böyle bişey olabılır mı??
soruma cevap verecek kimse yokmu? ayrıca barodan avukat istememın bır faydası olur mu?
Yargılaması bitmemiş dosyanın cezası olmaz (en azından olmamalı :) )
Bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Biri size karakaçan şakası yapmış olabilirmi?
Dosyanıza bir bakın ya başka dosyadır ya bir nuans vardır.
Karşılıksız çek suçları için barodan avukat tayin ediyorlarmı bilmiyorum ben rastlamadım hoş borçluya da rastlanılmıyor bu davalar da :)
Siz isteyin sonuçta isteyenin bir yüzü kara, tayin edilirse size zararı olmaz.