Muayene ve tecil hakkında bilgi istiyorum
Merhabakar Hukuki.net Forum Sakinleri
konu açmadan önce bayağı arama yaptım. ama kendimi tatmin edecek bir cevap bulamadıgım için konu açmaya karar verdim. verdiginiz cevaplardan ötürü şimdiden teşekkürlerimi sunarım
evvela ben 13.03.1989 doğumluyum bundan 5 ay evvel falan idi benim askerlik kadıgım geldi muayene falan diye.. ben gidip olmadım çünkü o zaman elimde lise diploması yok idi lise 3 te okulu terk etmiştim bu arada gidip açık ögretime kayıt yaptırdım son sınavlarda mezun oldum. soru ise şu acaba şimdi gidip tecil işlemlerini başlatabilirmiyim ne gibi bir yol çizmem hakkında bir bilgi sahibi degilim yardımcı olursanız sevinirim
selametle
Re: Muayene ve tecil hakkında bilgi istiyorum
Alıntı:
Vbdestabe rumuzlu üyeden alıntı
bu arada gidip açık ögretime kayıt yaptırdım son sınavlarda mezun oldum.
Açıköğretimden 5 ayda mı mezun oldunuz ?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Açıköğretimden 5 ayda mı mezun oldunuz ?
2 sınavda mezun oldum 3 senelik sisteme göre okudum Elhamdulillah 2 Sınavda aldım sorumun cevabını alabilirimiyim?
Sorunuza cevap verip vermeyeceğimi bile bilmiyorum çünkü ne yazık ki anlayamadım ve anlamaya çalışıyorum.
Eğer açıköğretimi bitirdiyseniz neye göre tecil yaptıracağınızı anlamadım örneğin.
Açıköğretim ve askerlik tecili arasında ise kolayca şu bilgilere ulaşılabiliyor:
Bütünleme sınavı sonunda Fakülte, askerlikle ilişkisi olan öğrenciler için "öğrenci durum belgesi"ni toplu olarak ilgililerin askerlik şubesine göndermektedir.
Ancak bazı askerlik şubeleri buna rağmen öğrencilerden "öğrenci durum belgesi" istemektedir. Bu durumda:
· Askerlik şubenizle görüşerek fakültece bu belgenin gönderileceğini, sonuç alamaz iseniz,
· AÖF bürosuna başvurup öğrenci durum belgesinin gönderilmesini isteyiniz.
· 29 yaşını doldurmuş öğrencilere Askerlik Kanunu gereği bu belge verilmemektedir.
· Ayrıca kayıt olduğu yıldan itibaren, kaydını yeniletmediği süreler de dahil olmak üzere İktisat ve İşletme fakültesi öğrencileri 7.yılı dolduran, önlisans öğrencilerinden 4.yılını dolduranlar öğrencilik haklarından yararlanamadıklarından "öğrenci durum belgesi" verilmemektedir.
· Öğrenciliğini devam ettirerek askere gitmek isteyen öğrencilere "Askere alınmasında fakültemizce sakınca yoktur" ibareli bir yazı alıp, askerlik şubesine verildiğinde, kaydınız silinmeden askere sevk işleminiz yapılmaktadır.
Cevap: Re: Muayene ve tecil hakkında bilgi istiyorum
Arkadaşlar tecil işlemini gerçekleştirebildim 2013'e kadar