TBMM' deki yeni yasa taslağı
TMMB de hacizle ilğili bir önerge oldugunu duydum şayet
geçerse artık hiçbir ev eşyasına haciz gelmeyecekmiş?
sadece taşınmaz malvarlığına gelecekmiş doğrumu acaba
ve bunun için borç miktarının bir önemi varmı bin tl ve altı diye duydum birde boylebir yasa taslağı varsa geçip geçmedigini nerden öğrenebilirim teşekürler ...
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Re: TBMM' deki yeni yasa taslağı
Böyle bir yasa hazırlığı var mı yok mu bilmiyorum ama öyle bin tl ve altındaki borclar için yapılacaksa boşa bence, sen hiç kredi kartı veya kredi borcunun bin tl altında icraya düştüğünü gördün mü?Şu sıralar milletce ya kredi kartı yada kredi borcundan icralığız...Sanmıyorum,yapılırsa bile saçma olur bence...
Meclis Tv'yi takip edin.Bence de saçma en azından 3-4 bin lira olması gerekir ama bunu da düşünmüş vekillerimiz yine de sağolsunlar.
Veysel Demir gerçekten varmı böle bir yasa hazırlığı helal olsun gerçekten.Bari biraz yüksek tutunda millet olarak yararlanalım bi işe yarasın.
herhalde bilmiyolar icra dairesindeki dosya durumlarını bi baksınlar, icralar kaç liradan başlıyo, kaç liraya tekabül ediyo.
Alıntı:
Veysel Demir rumuzlu üyeden alıntı
Meclis Tv'yi takip edin.Bence de saçma en azından 3-4 bin lira olması gerekir ama bunu da düşünmüş vekillerimiz yine de sağolsunlar.
Böyle düşünen Vekil sağolmasın, Ben O vekile Vekil Demem Halkın Yanında Olmayınca.
1 milyara kadar olan borclara icra işlemi yapılamıyacak diye duydum bende.
Ev eşyası haczinde limit yok. Hic yapılamıyacak.
Hatta duymanın yalancısıyız 5 milyara kadar olan borclardada, Gayrı Menkul Haczi Yapılamıyacahı dedi kodusu var ortada.
Bence meclis çok iyi çalışıyor hem muhalefetiyle hem iktidarıyla vatana millete hizmet ediyorlar haksızlık ediyorsunuz.Baksanıza neleri bile düşünmüşler millet için...Oyunu helal eden var mı acaba işin gerçeğinde...
Bahsettiğiniz şey mhp li 2 millet vekili tarafından meclise sunuldu.. Şu an kanun teklifi meclis adalet komisyonunda ama akp lilerin bu kanun teklifini red edeceklerine kesin gözüyle bakıyorum. Kredi kartı borçlularının tümüne bunlar dürüst insanlar değil diyen bir başbakanın partisinin bu kanun tasarısını red edeceği kesindir diye düşünüyorum.
umarım geçerde rahatlarız
Cevap: TBMM' deki yeni yasa taslağı
Ev eşyalarının haczedilememesine ilişkin tasarı Meclis adalet alt komisyonundan geçti.Başbakan kredi ve kredi kartı mağdurlarının tümü için iyi düşünmüyorum demişti ama teğet geçmediğini görmüş olmalı ki.Kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılması kabul edildi.Şimdi tartışılan konu limitmiş. Kriter borç tutarımı olsun,yoksa eşyanın İcra görevlisi ve alacaklı avukatı (gerekirse espertiz)tarafından tesbit edilecek kıymetimi.Telaffuz edilen Bedel ise 4 veya 5 Brüt asgari tutar.DUYDUKLARIMIN YALANCISIYIM. İİK.'DA YAPILACAK DEĞİŞİKLİKLERİ ÇOK YAKINDA GÖRECEKSİNİZ DEDİLER.ÇOK DOĞRU VE ÇOK GEÇ ALINMIŞ BİR KARAR DİYORUM. HAYIRLISI*