Yurtdışından gelip Hukuk okumak
Selam Arkadaslar,
ben almanyada yasiyorum ve kücüklügümde beri avukat olmak istiyorum. Derslerim cok iyi ve türkiyede okumak icin sinava girecegim cünki türkiyeyi
daha cok seviyorum. Biraz arastirdim buralarda okumayi sevmek iyimis.
Okumayi cok severim sadece benim bir korkum var: Türkcemin yetmemezligi.
Aslinda türkcem burdaki cogu türke göre cok düzgün fakat yinede cekiniyorum.
Birde hukuk cok zor diyorlar. Bana lütfen neyin zor oldugunu söyler misiniz? Sevene zor gelmez diye düsünüyorum ama hicbir fikrim yok inanin. Yardimci olursaniz beni cok mutlu edersiniz.
Saygilar,sevgiler :rolleyes:
Re: Yurtdışıdan gelip Hukuk okumak
Zor olan çok şey var.Ancak siz azimli olduğunuz sürece her şeyin üstesinden gelirsiniz.Çalışana her şey kolay.Hukuk zordur ancak çalışırsanız neden olmasın ki ?
Hukuk terimleri ve mantığı itibariyle zor gelebilir.Pek çok terim Osmanlıca'dan kalma.Ayrıca Türkçe anlatım yeteneğiniz iyi olmalı ve cümleleri de iyi anlayıp iyi yorumlamanız gerekir.Çünkü hukuk yoruma dayanan bir disiplin şeklidir.Yorumlamak için de yorumlayacağınız şeyi anlamanız gerekir.
Bu yolda çok çalışmalısınız.Ancak bu şekilde başarılı olabilirsiniz.
Re: Yurtdışıdan gelip Hukuk okumak
Yeterki isteyin. Mutlaka başarırsınız. Kolay gelsin. Başarılar dilerim.:)
Re: Yurtdışından gelip Hukuk okumak
Türkçe ana diliniz olduğu için çok kısa bir süre Türkiye'de bulunmanız halinde hemen normale dönecektir. Ayrıca herkes Türkçe'yi çok güzel konuşmuyor.. Buna bazı avukatlar da dahil .. Merak etme işini görecek kadar Türkçe konuşabileceğine eminim.
Re: Yurtdışından gelip Hukuk okumak
Türkiye de çalışacaksan burada okumayı tercih et derim çünkü hukuk tıp kimya gibi her yerde aynı kurallarla işlemiyor bu yüzden kullanamayacağın bir hukuku öğrenmek zorluktan başka birşey yaratmaz
Cevap: Yurtdışından gelip Hukuk okumak
Almanya`da Abitur yaparsan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandasi degilsen,
direkmen (bazi) üniversitelere basvurabiliyorsun.
Misal Ankara Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi , Bahcesehir Üniversitesi gibi klas üniversitelere müracat edebiliyorsun.
Haziran sonlari Duyuru yapiliyor genelde Üniversite tarafindan, fakat yukarida belirttigim gibi, aLman vatandasi olman gerekiyor.
Cevap: Yurtdışından gelip Hukuk okumak
Evet gymnasiuma gidiyorum ve alman vatandasiyim. cevap veren herkese cok cok tesekkür ediyorum.