Mirastan gelen malların paylaşımı
merhabalar. benim sorunum eşimin ailesi ( özellikle annesi) nedeniyle geçinemememiz. ve karşılıklı ayrılmk istiyoruz . aklıma takılan birkaç soru cevaplarsanız çok sevinirim;
1- Babam halen hayatta ve üzerindeki gayrimenkullerden bazılarını benim üzerime yaptı yani miras hakkımı hayattayken verdi. bu gayrimenkullerden eşim hak iddaa edebilirmi?
2- 2 yaşındaki kızımın eşimde kalması konusunda anlaştık fakat o çocuğu koz olarak kullanıyor ve çocuğu göstrermeyeceğini söylüyor. bu mümkünmü ?
3- Şayet eşim ilerde evlenecek olursa çocuğun velayeti bana geçmesi için bi karar yada böyle bir madde konabilirmi boşanma kararına . eğer iki tarafta ilerde evlenirse çocuk yine annesinde kalacak diye bir madde .
4- Bizim sorunumuz eşimin annesinin sürekli bizim aramızı bozmaya çalışması ve eşimin de annesinden taraf olarak durumu dahada zorlaştırması nedeniyle boşanıyoruz . eşim boşanmayı kabul etmemesi durumunda ne yapacağım.
5- Eşime tazminat ve nafaka ödemem gerekirmi. (sigortalı bir işte çalışıyor kendisi)
şimdiden teşekkürler