Kimlikte doğum tarihi ile oynama sureti ile sahtecilik suçu
Öncelikle emeği geçenlere tşk ediyorum ilk defa konu açtığım için doğru forma yazıp yazmadığımıda bilmiyorum benim kimlikte doğum tarihim 1971 diye yazıyordu fakat arabalara olan merakımdan dolayı o zaman bir arkadaşım kimliğimde doğum tarihimi daktilo ile 1970 yapıp değiştirdi ve bende gidip müracaat edip hiçbir problemle karşılaşmadan ehliyetimi aldım aradan 20 yıl geçti şimdi ehliyetimi değiştirmek istiyorum ama kimlikteki doğum tarihi ile ehliyetteki birbirini tutmuyor bunun bana yaratacağı sorunlar ne olabilir ceza alırmıyım yada hukuki olarak ne yapmalıyım bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim saygılarımla..
Re: Kimlikte doğum tarihi ile oynama sureti ile sahtecilik suçu
Alıntı:
taylan07 rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle emeği geçenlere tşk ediyorum ilk defa konu açtığım için doğru forma yazıp yazmadığımıda bilmiyorum benim kimlikte doğum tarihim 1971 diye yazıyordu fakat arabalara olan merakımdan dolayı o zaman bir arkadaşım kimliğimde doğum tarihimi daktilo ile 1970 yapıp değiştirdi ve bende gidip müracaat edip hiçbir problemle karşılaşmadan ehliyetimi aldım aradan 20 yıl geçti şimdi ehliyetimi değiştirmek istiyorum ama kimlikteki doğum tarihi ile ehliyetteki birbirini tutmuyor bunun bana yaratacağı sorunlar ne olabilir ceza alırmıyım yada hukuki olarak ne yapmalıyım bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim saygılarımla..
Malesef yaptığınız şey suç. Resmi evrakta sahtecilik suçu işlemiş bulunmaktasınız. Ancak üzerinden 20 sene geçmesi ile zamanaşımına uğradığını düşünüyorum.
bu konu ile ilgili trafik şb.sine müracaat ettiğimde asıl bir durumla karşılaşırım bundan sonraki süreç nasıl devam eder lütfen daha detaylı bilgi verebilirmisiniz
lütfen bundan sonra ne yapmam veya hukuki süreçte neler olacağı hakkında detaylı bilgi vermenizi rica ediyorum birde kendim müracaat ederek durumu nasıl anlatırım yardımcı olursanız sevinirim.