5620 sayılı kanunla kadrolu işçi olmama rağmen çıkarıldım.
5620 sayılı kanuna göre kadro işçi sınıfına girmiştim. 2007 mart yerel şeçimlerinde yeni belediye başkanı iş kanunun 17. maddesine göre işten çıkarıldınız, tazminatınız hesabınıza yatacak diye bir kağıt imzalatmaya çalıştı. 5620 sayılı kanuna göre daimi kadroya geçenler sebebsiz yere çıkarılabiliyor mu. mahkemeye verip kazansan bile tazminatını öder tekrar çıkarırım diyor.Bu konu hakkında yardım almak istiyorum.
Re: 5620 sayılı kanunla kadrolu işçi olmama rağmen çıkarıldım.
Bir işyerinde işçi olarak çalışan herkes işi kendi isteğiyle bırakabileceği gibi, işveren tarafından da işten çıkartılabilir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bir işyerinde işçi olarak çalışan herkes işi kendi isteğiyle bırakabileceği gibi, işveren tarafından da işten çıkartılabilir.
O zaman geçen sene hükümetin verdiği kadro ne işe yarıyor. sonuçta belediye bir kamu kurumu değil mi.her gelen kişi kendi keyfine göre belediyede çalışanları işten çıkarabilir mi.sonuçta belediye başkanının kendi şirketi değil ve geçen yıl alınan kadronun ne anlamı kalıyor.verilen kadro işten çıkartılmayı önlemiyorsa ne işe yarıyordur.
Açılan kadrodan ziyade, fesih sebebinin geçersiz olduğunu düşünüyorsanız,sözleşme fesih tarihinden itibaren 30 gün de geçmedi ise, işe iade davası açsanız daha iyi olur sanırım.