bel.tr domainini şahıs alabilir veya satabilir mi?
2009 yerel seçimlerinden sonra yeni dönem için bir belediyenin resmi web sitesi olmasına rağmen yeni bir site yapımı için resmi olmayan mütabakata vardık.
Buna bağlı olarak sorularım şunlar;
*Bu belediyeye ait daha önceden yapılmış bir sitenin olması benim yeniden bir site kurmam için sorun teşkil edermi?
*Belediyenin önceki dönemde kullanmış olduğu domaini, bizden önceki arkadaş kendi adına kayıt yapmış bulunmaktadır.Ve bu domainin süresini 5 yıl uzatmış.Biz arkadaştan domaini talep ettiğimizde ise bizden domainin fiyatının çok üzerinde bir fiyat istemektedir.Arkadaşın böyle bir hakkı var mıdır? Yok ise, bu domaini alabilmek için nasıl bir hukuki yol izlememiz gerekmektedir?
Şimdiden teşekkür ediyorum.
Re: bel.tr domainini şahıs alabilir veya satabilir mi?
.bel.tr; TC. İl, ilçe ve belde belediye teşkilatları için alt alan adı olup, “.tr” Ülke kodlu alan adlarının satışı, kiralanması ve devri yasaktır.
Alan adlarının satışı, kiralanması ve devrinin tespiti halinde ilgili alan adı sahibine ait alan adlarının tamamı iptal edilir.
Alan adının devri, alan adı tahsisine esas teşkil eden belgelendirilmiş hakların devri halinde mümkündür.
.bel.tr alan adlarını almak için belediye olmak gerektiğinden, bahsettiğiniz arkadaşın bu şartları taşımadığını, yeni belediye sitesi yapmanızda bir sakınca olmadığını, ancak domaini almak için resmi bir yazı ile www.nic.tr adresine veya ODTÜ'ye Belediye Başkanlığınca yazı yazılması gerektiğini düşünüyorum. Kamu hizmetine mahsus alan adını kimse zorla alıkoyamaz. Ancak arkadaşınıza ödemiş bulunduğu bedeli (kayıt ve uzatma için) ödemeniz gerekmektedir.
Re: bel.tr domainini şahıs alabilir veya satabilir mi?
Domain kayıt ve uzatma bedelinin üzerine kar koyarak bir fiyat belirlerse bu durumda ne yapabiliriz?
Kusura bakmayın fazla oluyorum ama:(