Borçlar takibe düşmeden önce
Merhaba, biz ticaretle uğraşıyoruz ve 10 u aşkın kredi kartına toplamda 70000 tl ye varan borcumuz var. bugüne dek piyasada taksitle kontör alıp peşin satarak düşük faizlerle zaman kazandık. Ama çeşitli nedenlerden bugün ne ödeyebilir ne de erteleyebilir hale geldik.Evimizi boşalttık ailemin yanına geçtik. Şimdi ödememe sürecine girmek zorundayız. İlk sorum annemin evine haciz gelir mi? Birden fazla banka olduğu için hepsi taksitlendirme yapsada toplamı ödeyemeyeceğiz. Bankaları sıraya koyabilirmiyiz. Birde işyerinde ticari değeri 25000 tl olan bir mal kaldı. hacizden sonra diyelim borçlanıp yeni üürün koydum, sürekli hacze mi gelecekler. eğer öyleyse hiçbir ödeme yolum kalmıyor. ya da işyerini kapatsam örmeğin birkaç ay içinde bir işe girersem o zamana kadar çok mu faizi olur. Ben borcumu ödemek istiyorum.nasıl davranmak akıllıca olur. bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler
Re: borçlar takibe düşmeden önce
borçlar yuklu olduğu için eğer hepsine birden işlem yapılırsa anladığım kadarıyla,altından kalkamayacak ve borçlar daha da ödenmez duruma gelecek.bu durumu bankanıza anlatırsanız,sanırım yardımcı olacaklardır.cunki hem adresinizi değiştirmişsiniz,hem de bahsettiğiniz 25.000 değerindeki mal dışında alabilecekleri birsey yok gibi.
Annemim evine haciz gelir mi demişsiniz,kartlarınızı alırken yasadığınız ve ikamet olarak gösterdiğiniz yer orasımıydı?eğer değilse zaten siz borçlusunuz diye annenizin evine gitmezler.Ama yanlarına tasınıp ikametinizi oraya aldıysanız,sanırım gelirler.(Ama evdeki eşyaların size ait olmadığını,annenize ait olduğunu,vb durumlarda haciz olmayabiliyormuş,bu konudan emin değilim,belki bilen biri yanıtlar.)
haciz olursa yeni gelen mallarada el konulabiliyor diye biliyorum,bu durumda yapılacak sey sanırım ürünlerinizi oraya koymamak olur.
yine de en doğru cevabı bir hukukcu verecektir..
saygılar