Eşya alacak davası çok ilginç sonuçlandı
Herkese merhaba, eşine az rastlanır bir mahkeme sonucu aldım. Değerli hukukçularımızın görüşünü ve tavsiyelerine ihtiyacım var. Eşim evimizdeki tüm eşyaları ben evde yokken kamyona yükleyip annesinin evine götürdü. Ben aile mahkemesine eşya tespit ve alacak davası açtım. Hakim ara kararında yediemin olarak beni tayin edip icra kararı verdi. Ben de eşyalarmızı tekrar evimize geri götürdüm. Eşimin avukatı itiraz etti eşyaların eşimin annesine ve babasına ait olduğunu ve delil olarak da eşimin babasına ait kesilen faturaları gösterdiler. Fakat faturalar sonradan düzenlenmiş, gerçeğe aykırı bir irsaliye ve ona bağlı faturadan oluşuyordu. Yani biz eşyalarımızı evliyken Ankara'daki evimizde kullandığımıza dair servis formlarıyla ispat edebiliyoruz. Fakat karşı tarafın düzmece olarak hazırlayıp sunduğu irsaliye bu servis tarihinden 3,5 ay sonrasına ait, sevk adresi de kayınpederimin adresi. Hakim bu faturanın sonradan düzenlendiğini anladı, suç olduğunu bile bile faturaları doğru kabul etti ve yediemini değiştirerek eşyaları evimizden aldırıp kayınvalidemin evine götürmelerini sağladı. Bu kararını kesin olarak verdi. Benim bu karara itiraz edebilme yolum var mı? Kanunlara göre suç teşkil eden bu belgeyle gerçeğe aykırı özel evrak düzenleme eylemi ile fatura imal edilmesi ve bir nevi mahkemeyi kandırmaya çalışılması konusunda ne yapılabilir? Çok açık bir hukuksuzluk ve haksızlıkla karşı karşıya kaldım. Hakim, bu faturanın sonradan gerçeğe aykırı düzenlendiğini biliyor. Devam eden bir evliliğim içerisinde evimdeki eşyalarımı nasıl olur da aldırabilirler anlayamıyorum. Bana bu konuda görüş bildirebilirseniz çok sevinirim Saygılarımla
Re: Eşya alacak davası çok ilginç sonuçlandı
Alıntı:
erhan-1973 rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhaba, eşine az rastlanır bir mahkeme sonucu aldım. Değerli hukukçularımızın görüşünü ve tavsiyelerine ihtiyacım var. Eşim evimizdeki tüm eşyaları ben evde yokken kamyona yükleyip annesinin evine götürdü. Ben aile mahkemesine eşya tespit ve alacak davası açtım. Hakim ara kararında yediemin olarak beni tayin edip icra kararı verdi. Ben de eşyalarmızı tekrar evimize geri götürdüm. Eşimin avukatı itiraz etti eşyaların eşimin annesine ve babasına ait olduğunu ve delil olarak da eşimin babasına ait kesilen faturaları gösterdiler. Fakat faturalar sonradan düzenlenmiş, gerçeğe aykırı bir irsaliye ve ona bağlı faturadan oluşuyordu. Yani biz eşyalarımızı evliyken Ankara'daki evimizde kullandığımıza dair servis formlarıyla ispat edebiliyoruz. Fakat karşı tarafın düzmece olarak hazırlayıp sunduğu irsaliye bu servis tarihinden 3,5 ay sonrasına ait, sevk adresi de kayınpederimin adresi. Hakim bu faturanın sonradan düzenlendiğini anladı, suç olduğunu bile bile faturaları doğru kabul etti ve yediemini değiştirerek eşyaları evimizden aldırıp kayınvalidemin evine götürmelerini sağladı. Bu kararını kesin olarak verdi. Benim bu karara itiraz edebilme yolum var mı? Kanunlara göre suç teşkil eden bu belgeyle gerçeğe aykırı özel evrak düzenleme eylemi ile fatura imal edilmesi ve bir nevi mahkemeyi kandırmaya çalışılması konusunda ne yapılabilir? Çok açık bir hukuksuzluk ve haksızlıkla karşı karşıya kaldım. Hakim, bu faturanın sonradan gerçeğe aykırı düzenlendiğini biliyor. Devam eden bir evliliğim içerisinde evimdeki eşyalarımı nasıl olur da aldırabilirler anlayamıyorum. Bana bu konuda görüş bildirebilirseniz çok sevinirim Saygılarımla
Tabiki bu karara itiraz edile bilir,fatura pek önemli değildir.bu faturanın kesildiği mağzanın envarter kayıtlarında bu eşyanın mağzaya fabrikadan giriş listesi olan envarter kayıdında seri numaraları,modeli cinsi tespit edilir. Aynen sizinde mesajınızda iddia etmiş olduğunuz gibi bu eşyayı Ankaradan almış iseniz,elinizdeki fatura ve sevis fişindeki eşyanın seri numarası modeli yazılı olup ayrıca aldığınız mağzanın bilki sayar kayıtlarından eşya envarterine bakıltığında mağza envarterinde gözüküyor ise bu eşyanın istanbulda olması mümkün değildir.
bunları tespit ederek veya mahkeme delaletiyle,bunların araştırılması gerekirken sadece mahkemeye sunulan belge ile bu şekil bir kararında araştırılmadan verilmesi evet dikkat cekicidir.Siz bunları tespit etmekle Haklarında ayrıca C.savcılığına suc duyurusunda buluna bilirsiniz. bir buzdolabı,bir camaşır makinası bir televizyonun hem ankadadaki mağza envarterinde hemde istanbulda bir mağza envarterinde olması mümkün değildir. tabiki bu belgelerin biri sahte ya sendeki ya ondaki ondaki sahteyse zaten envarter listesi cıktığında bu belli oluyor. bu listeyi sahte hazırlamaları mümkün değil mal fabrikadan cıktığında envarter listesinde Türkiyede hangi ile hangi mazaya gittiği biliniyor.
Tabiki bu işleri yaparken bir hukuki yardım alarak yapılmasında fayda var.siz anlatımlarınıza göre haklısınız tabiki onlarında durumunu bilemiyoruz bir eşya var iki fatura var hadi buyur. dediğim gibi bu ortaya cıktığında gercekten ortalık allak bullak olur bu gercekten sahte fatura olmayıp maza bunu hatıra binaen yapmışsa mazacıyı oyum oyum oyarlar. ayrıca bu evraklar ile adli mercileri yanıtmak buralara zaten girmiyelim.
Avukatınız bu kararı yargıtay'a temyiz etsin, itiraz gerekçelerini de ekleyerek. Yargıtay bozabilir itirazlarınızı değerlendirip.
İtiraz sürenizi geciktirmeyin.
Deniz Bey mahkeme kesin karar verince yargıtaya gidilemediğini sanıyorum.Başka bir itiraz şekli olabilir mi? Ev eşyalarımız düğün hediyesiydi, faturası yoktu çoğunun. Dediğiniz gibi hatıra binaen kayınpederin arkadaşının mağazasından kesilmiş fatura. Ama irsaliyede kayınpederimin adresi onun teslim aldığına dair imza var. Halbuki bu eşyaları biz 3 ay öncesinde Ankara'da servise kurdurup çalıştırmıştık. Bunun belgelerini hakime sunduğum halde, karşı tarafın avukatı da faturayı sonradan kestirdiklerini açıkça itiraf ettiği halde hakim bu sahtekarlığa gözlerimin önünde açık açık göz yumdu. Ne yapılabilir bu durumda acaba? Mağaza sahibi hakkında savcılığa da suç duyurusu yaptım ayrıca, sonucunu bekliyorum.
Mahkemelerin her kararı temyiz yolu açıktır!
Deniz Bey o zaman mahkeme kesin olarak karar verdiği için temyize gitmedim. Birkaç avukata danıştım, temyiz yolu kapalı dediler. Aradan 1 yıl geçti, şimdi temyize başvuru yapılabilir mi? Bir de yazılı emir yolu duymuştum. Sizce yazılı emir yolu mantıklı mıdır?
Alıntı:
erhan-1973 rumuzlu üyeden alıntı
Deniz Bey o zaman mahkeme kesin olarak karar verdiği için temyize gitmedim. Birkaç avukata danıştım, temyiz yolu kapalı dediler. Aradan 1 yıl geçti, şimdi temyize başvuru yapılabilir mi? Bir de yazılı emir yolu duymuştum. Sizce yazılı emir yolu mantıklı mıdır?
bir davanın temyiz edilmesiin, hakimin kararından ve size tebliğinden itibaren süresi var. 1 yıl geçmişse kesinleşmiştir. Ben hukukçu değilim. Daha da ayrıntılı bilgim yok kusura bakmayın.
siz TESPİT davası mı açtınız, eşya teslimi ve alacak davası mı bu tam olarak anlaşılmıyor, kelimelere lütfen dikkat, hangisi olduğunu netleştirin,
ayrıca temyize tabi bir karara mahkeme kesin olarak karar verildi yazsa bile, temyiz edilebilir, bu sizin temyiz hakkınızı engellemez,
1 yıl geçmesi önemli değil, karar size yahut avukatınıza POSTA İLE TEBLİĞ EDİLMEMİŞSE, henüz süreniz başlamadı demektir. Bütün bu ayrıntıları bilmeden değerlendirmek güç,
ayrıca sadece faturayla dava bitmez, karar size çok ilginç gelebilir, ama biz zaten mesleğin içinde çok daha komik kararlar da görüyoruz zaten, bu onların yanında birşey değil,
birde davalarda iddialardan ziyade önemli olan İSPAT tır, iddialarınızı ne kadar ispat edebildiniz onu dosyayı okumadan bilmek mümkün değil , bu ayrıntılara lütfen dikkat
Alıntı:
Av.Fahri Sürücü rumuzlu üyeden alıntı
siz TESPİT davası mı açtınız, eşya teslimi ve alacak davası mı bu tam olarak anlaşılmıyor, kelimelere lütfen dikkat, hangisi olduğunu netleştirin,
ayrıca temyize tabi bir karara mahkeme kesin olarak karar verildi yazsa bile, temyiz edilebilir, bu sizin temyiz hakkınızı engellemez,
1 yıl geçmesi önemli değil, karar size yahut avukatınıza POSTA İLE TEBLİĞ EDİLMEMİŞSE, henüz süreniz başlamadı demektir. Bütün bu ayrıntıları bilmeden değerlendirmek güç,
ayrıca sadece faturayla dava bitmez, karar size çok ilginç gelebilir, ama biz zaten mesleğin içinde çok daha komik kararlar da görüyoruz zaten, bu onların yanında birşey değil,
birde davalarda iddialardan ziyade önemli olan İSPAT tır, iddialarınızı ne kadar ispat edebildiniz onu dosyayı okumadan bilmek mümkün değil , bu ayrıntılara lütfen dikkat
Merhaba bu eşya tespit davasının kararı bana postayla tebliğ edilmedi. Mahkemede yüzüme karşı okundu. O zaman da temyiz edilemeyeceğini söyledi avukatlar. Sözkonusu fatura için suç duyurusunda bulundum, savcılık soruşturma başlattı.
Sonuçta haksız alındığına inandığım bir mahkeme kararına temyiz veya yazılı emir yoluyla itiraz edebilirmiyim? Yazılı emir usulü uygulanabilir mi?
yazılı emire diye bir yoldan istifade etmeniz mümkün değil,
artı yazılı emirle bozmada hükmün yanlış olduğu ifade ediliyor ancak uygulaması değişmiyor, böyle bir yolun kime ne faydası olur, tamamen fantazik bir yol,
burdan evraklarınızı görmeden bir fikir yürütmek mümkün değil,
elinizdeki kesin olan kararın HÜKÜM kısmını buraya yazarsanız belki bir kanaat olur, anlatılanları birleştirmek mümkün olmuyor