18 yaşımdan önce babamdan kalan gayrimenkullerin bir kısmını annem abilerime satış yapmak yolu ile vermiştir şuanda 34 yaşındayım yapabilecegim birşey varmıdır şimdiden tşk ler
Printable View
18 yaşımdan önce babamdan kalan gayrimenkullerin bir kısmını annem abilerime satış yapmak yolu ile vermiştir şuanda 34 yaşındayım yapabilecegim birşey varmıdır şimdiden tşk ler
Miras hukuğundan anlayan biri size şöyle diyebilir:"Kişi küçük de olsa mirastaki payı öteki kardeşleri kadardır.O zamanki hakkınızdan herhangi bir eksilme oldu mu?"
Bunu da açıklarsanız size doğru cevap verebilirler.Bu benim anlamadığım bir konu.
İyi günler...
evet oldu 4 daire ve bir arsanın tapuları direk olarak abilerimin üzerine geçti benim hakkım olan pay verilmedi
yardım edebilecek kimse yoku ?
Arkadaşım mirastan mal kaçırılmış belli siz bu durumda dava açabilirsiniz,bu en doğal hakkınız isterse yıllar geçsin ne farkeder sonuçta mahkemede nasıl kazandığı kimin tarafından elde edildiği çıkar meydana...
Babanız siz 18 yaşını doldurmadan önce vefat ettiyse eski medeni kanun yürürlükteydi ve iyiniyetli davalıya beş sene kötü niyetli davalıya 30 yıl içinde tasarrufun iptali yoluyla miras hakkınızı ileri sürebiliyordunuz. Bugün yürürlükte olan medeni kanun iyi niyetli davalıya 10 yıl kötü niyetli davalıya 20 yıl dava açma süresi tanımıştır. Bir avukatla yüz yüze görüşmeniz uygun olur kanaatindeyim.