İptal davası(idare mahkemelerinde) vekalet ücreti
Sayın meslektaşlarım;
idari davalarda (iptal davası) vekalet ücreti hakkında herhangi bir kaynağa ulaşamadım ve muhakemat müdürlüğü dahil kesin bir bilgi edinemedim.
Belediye işçilerinin iş akitlerinin feshi kararının iptali için dava açtım ve karar iptal edildi ve karşı taraf(belediye) temyiz etti.
Vekalet ücretleri ve mahkeme masrafları için kararın kesinleşmesi beklenmesi şartmıdır yoksa icraya konulabilmesi için kesinleşmesine gerek yokmu.
Konu hakkında bilgisi olanlar yada konu hakkında hangi kaynaga basvurulabilir yardımlarınızn bekliyorum
İyi çalışmalar dilerim..
Re: iptal davası(idare mahkemelerinde) vekalet ücreti
Alıntı:
koraykursun rumuzlu üyeden alıntı
Sayın meslektaşlarım;
idari davalarda (iptal davası) vekalet ücreti hakkında herhangi bir kaynağa ulaşamadım ve muhakemat müdürlüğü dahil kesin bir bilgi edinemedim.
Belediye işçilerinin iş akitlerinin feshi kararının iptali için dava açtım ve karar iptal edildi ve karşı taraf(belediye) temyiz etti.
Vekalet ücretleri ve mahkeme masrafları için kararın kesinleşmesi beklenmesi şartmıdır yoksa icraya konulabilmesi için kesinleşmesine gerek yokmu.
Konu hakkında bilgisi olanlar yada konu hakkında hangi kaynaga basvurulabilir yardımlarınızn bekliyorum
İyi çalışmalar dilerim..
Temyizin neticesinin beklenmesine gerek yoktur. İptal kararının idareye tebliğinden itibaren karar gereği en geç 30 gün içerisinde yerine getirilmek zorundadır.
Vekalet ücreti asgari tarifede 400 TL'dir ancak bu miktara idari dava alacak avukat bulabilir misiniz bilemem. Deneyimli üstadlar bu paraya dava almasalar da belki yeni mezun bir avukat bulabilirsiniz. Üst sınır yoktur.
Re: iptal davası(idare mahkemelerinde) vekalet ücreti
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Temyizin neticesinin beklenmesine gerek yoktur. İptal kararının idareye tebliğinden itibaren karar gereği en geç 30 gün içerisinde yerine getirilmek zorundadır.
Vekalet ücreti asgari tarifede 400 TL'dir ancak bu miktara idari dava alacak avukat bulabilir misiniz bilemem. Deneyimli üstadlar bu paraya dava almasalar da belki yeni mezun bir avukat bulabilirsiniz. Üst sınır yoktur.
sen mi yanlış anladın ben mi bilmiyorum ama sanırım arkadaşın kendisi avukat.
sorduğu şey paranın miktarı değil.
zaten iptal hükmünün içinde davalıdan alınarak davacıya verilecek miktar belirtilmiştir.
onun sorduğunu düşündüğüm soruya ben yaşadıklarımla cevap vereyim.
Avukatım marifetiyle açtığımız idari işlemin iptali davasını kazandık. Kararı aldıktan sonra avukatım karara dayanan alacağı vekalet ücreti için icraya verdi. Ödenmedi. Karar kesinleşince öderler diye düşündük. İdare kararı temyiz etmedi karar kesinleşti. Geçen gördüm kendisini. Hala alamadım diyordu :);)