-
Çekişmeli Boşanma
Merhabalar,
Boşanma davamın ilk duruşmasına çok yakın olduğum kişinin iznini alarak şahit olarak gösterdim ve ilk duruşmaya gelmedi;
bunun akabinde o kişiyle tartıştık ve o kişinin ifade vermesini istemiyorum.
Daha sonra dava da bunu karşı taraf benim aleyhime kullanabilirler mi?
Kendi en yakın şahiti ifade vermedi kendisi hakkında diye hakime tekrar dile getirebilirler mi?
Benim için hangisi daha uygun olur ?
Vazgeçmek mi yoksa kendisine bırakıp dilerse ifade versin dilerse vermesin mi?
Şahitlere kaç kere gitmeleri için celp gider?
Cevaplandırırsanız sevinirim.
İYİ ÇALIŞMALAR
-
Re: Çekişmeli Boşanma
Dinlenilmesinden vazgeçebilirsiniz aleyhinize kullanamazlar ancak aleyhinize şahitlik edeceğini düşünüyorlarsa onlar şahit olarak gösterip dinlettirebilirler.
Aleyhinize şahitlik yapacağını düşünüyorsanız vazgeçebilirsiniz başka şahit gösterebilirsiniz. Zor durumda bırakmayacaksa sizi takdiri mahkemeye bırakabilirsiniz.
Şahitleri hazır edebilecekseniz davetiye tebliğ edilmeyebilir. Edemezseniz davetiye tebliğini isteyebilir gelmeyen şahidi ihzaren celp ettirebilirsiniz.
Kolay gelsin esenkalın.
-
Re: Çekişmeli Boşanma
eğer karşı taraf şahit listesini mahkemeye sunmuşsa, talebini değiştirip, sizin göstermek istemediğiniz şahidi listesine ekleyemeyecektir, liste verildimi artık değiştiremez, dolayısıyla problem olmaz, siz madem sorun çıkacak, acilen bir dilekçe verin ve bu şahiti dinletmekten feragat ettiğinizi mahkemeye beyan edin