İşten istifa etmek için yapılması gerekenler
Öncelikle emek veren herkese teşekkürler ve merhabalar,
Eylül 2008 itibarile özel bir şirkette işe başladım. Maaşlarım gününde yatar ve ssk pirimim tam ödenirdi. Fakat son gelişen bazı aksaklıklar yüzünden istifa dilekçesi hazırladım ve bugün vermeyi planlıyorum. Hazırladığım örneği aşağıda bulabilirsiniz.
Henüz yaşımın genç olması ve iş hayatında yeni olmam nedeniyle istifa sürecimi etik kurallara uygun olarak gerçekleşrimek ve bu çıktığım işyerinden saygısızlık etmeden çıkmak istiyorum...
bugün dilekçeyi verip Temmuz 09 tarihinde çıkmak istiyeceğim.
* sizce tarih uygunmudur
* 11 temmuzda maaşım yatacak istifayı verdiğim günden itibaren kesinti yapabilirler mi?
* ben çıkış tarihimi belirledim, işveren bu tarihten önce veya sonra çıkarma hakkını saklı tutuyor mu?
Dilekçemi bugün vereceğimden dolayı sizden mümkün olduğunca kısa sürede bir fikir beklemekteyim... yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Dilekçe Örneği;
Tarih: 25.06.2009
............ Müdürlüğü’ne,
Sn. .........,
.................................. adresinde bulunan işyerinizde 13.10.2008 - 25.06.2009 tarihleri arasında çalışmış bulunmaktayım. Söz konusu çalışma sürem içerisinde doğan tüm kanuni ve akdi haklarımı aldım. Gelişim ve öğrenme açısından oldukça fazla yardımlarınız oldu. Bütün çalışma arkadaşlarımın saygılarımla başarılarını temenni ederim. İşyerinizden şahsi gerekçelerimle, kendi istek ve rızamla herhangi bir baskı olmadan 09.07.2009 tarihinde ayrılmak istiyorum. Gerekli işlemlerin yapılmasını arz ederim.
İŞÇİNİN
SSK No 340120*****
Adı ve Soyadı *****
Adresi ****** - İstanbul
İmzası
SAYGILARILMA
Re: İşten istifa etmek için yapılması gerekenler
Altı aydan fazla , bir buçuk yıldan az olan çalışma sürenize göre, uymanız gereken ihbar süreniz 4 haftadır.
Yani işverene ayrılma tarihinizden 4 hafta önce bildirimde bulunmanız gerekir.4 haftalık ihbar süresine uymamanız durumunda işverenin tazminat hakkı doğar.
Yani ayrılmak istediğiniz 9 temmuz tarihinden 4x7=28 gün öncesinde işverene bildirimde bulunmuş olmanız gerekirdi normal olarak.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Altı aydan fazla , bir buçuk yıldan az olan çalışma sürenize göre, uymanız gereken ihbar süreniz 4 haftadır.
Yani işverene ayrılma tarihinizden 4 hafta önce bildirimde bulunmanız gerekir.4 haftalık ihbar süresine uymamanız durumunda işverenin tazminat hakkı doğar.
Yani ayrılmak istediğiniz 9 temmuz tarihinden 4x7=28 gün öncesinde işverene bildirimde bulunmuş olmanız gerekirdi normal olarak.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim Erdoğan Bey. Maalesef biraz önce görüştüm işverenimle ve sohbet havasında geçti konuşmamız... Şirket olarak başka bir insan kaynakları firmasıyla anlaşmalı olduğumuz için onlara bildireceğini ve belirlenen tarihi bana haber verileceğini söyledi. 9 temmuz tarihi ile ilgili olarak bu tarihten önce veya sonra çıkabilir sorun olmaz dedim uygun bir dille :) Umut ediyorum ki tazminat davası açmazlar, sonuçta sıkıntılı bir işten ayrılma olmadı... yardımlarınız için tekrar teşekkürü borç bilirim
Saygılarımla
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Hayırlısı olsun.
Tekrar Merhabalar,
İstifa dileçemi daha öncede belirttiğim gibi vermiş bulunmaktayım. Yöneticim bana cuma günü dilekçeyi ilettiğini ve bana Pazartesi günü insan kaynakları firmamızdan döneceklerini söyledi... Fakat bugün dönmedikleri için ben onları aradım.. Ellerine bu şekilde bir dilekçenin henüz yöneticimiz tarafından gönderilmediğini ve onlara ulaşır ulaşmaz sonuca bağladıklarını söyledi... Bu durumda benim ne yapmam gerekir yöneticimle konuşucam ama bence bu işin altında başka nedenler olabilir diye düşünüyorum... Sizce neden verdim diyipte vermemiş olabilir?
Cevap: Re: İşten istifa etmek için yapılması gerekenler
Sn.çaylakmemur;
an itibariyle 22mesajınızın tamamı teşekkürler yazısından ibarettir..
Yaptığınıza bir anlam verebilmek mümkün değil.
Konu içeriğiyle ilgisiz mesajlar yazmaktaki ısrarınız nedeniyle, sizinle yollarımızı ayırmak zorunda kalacağız sanırım.