Sözleşme Süresi Dolmadan İşten Çıkma
Merhaba
İşe başlayalı 1 ayı geçti ama çalıştığım yer iş yeri olmaktan,ciddiyetten biraz uzak. Bunun yanı sıra işverenim oldukça kaba ve işten anlamıyor. İşten anlamadığı için de teknolojik olarak mümkün olmayan şeyler istiyor.Sözleşme de 1 sene içerisinde işten ayrılırsam 1 maaş ücreti ödemem gerektiği söyleniyor. Açıkçası her gün bu iş yerine gelmek beni kariyerimden de işime olan aşkımdan da uzaklaştırıyor. Eğer ben bu iş yerinden çıkarsam 1 maaş ücreti ödemem gerekiyor mu? Sözleşme imzaladığım zamanlarda iş yeri daha yeni kurulmuştu hatta iş yerinin kurulum işlemleri henüz tamamlanmamıştı. Çok teşekkür ediyorum.
Saygılarımla
Mert Altayli
Re: Sözleşme Süresi Dolmadan İşten Çıkma
Sözleşmedeki ceza maddesi, süresinden önce işverenin sözleşmeyi feshetmesi durumu için de düzenlenmemişse, yani tazminat sadece çalışanın ödeyeceği şekilde düzenlenmişse, geçerliliği olmayacaktır.
Malesef sözleşme hem benim hem de onun için düzenlenmiş. Ama onun tavırları ve uğraşları işin biran önce bitmesi için değil de benim bir an önce istifa etmem yönünde. Ya da bana öyle geliyor. Bir de 1 sene boyunca aynı işle uğraşmama ibaresi ekli. Doktora cevabım olumlu gelirse çalışmayıp doktora yapıcam .Sizce bu da beni tazminat ödemeye mahkum kılar mı?
Doktora nedeniyle ayrılmak sizi tazminat ödemekten kurtarmaz.
işe alındıktan sonra haziran ayında... ileri bir tarihe (20ağustos'a) ait bir sözleşme imzaladım. ancak iş yerinde çalışmaya başladım. bu arada öğrendiğime göre maaşlar 4 aydır ödenmiyormuş ve kurum bir tür sıkıntılı süreç içindeymiş. bu koşullar altında bu işte çalışma kararımı tekrar gözden geçirmek istiyorum. acaba fesh edebilirmiyim. tek güvencem sözleşme tarihinin ileri bir tarih olması.
Merhaba
Bana ucret olarak asgeri ucret odeniyor ve isten cikip sozlesmeyi feshettigimde 3000 TL odeme zorunlulugunda birakiliyorum. Sizce bu hukuki acidan ne kadar dogru ? Isten cikarsam asgari ucret maasi almama ragmen 3000 TL odemek zorunda birakilirmiyim ?
Alıntı:
poetsoffall rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
Bana ucret olarak asgeri ucret odeniyor ve isten cikip sozlesmeyi feshettigimde 3000 TL odeme zorunlulugunda birakiliyorum. Sizce bu hukuki acidan ne kadar dogru ? Isten cikarsam asgari ucret maasi almama ragmen 3000 TL odemek zorunda birakilirmiyim ?
peki işveren sizi çıkartırsa o da 3,000 lira ödeyecek mi?
Cevap: Re: Sözleşme Süresi Dolmadan İşten Çıkma
Merhaba,
özel bir okulda öğretmen olarak çalışıyorum. Eşimin tayininden dolayı sözleşme tarihinin bitiminden 2 ay önce işten ayrılmak zorundayım. Yani okul kapandığı gün (13 haziran) ben de okuldan ayrılacağım. Diğer öğretmenler 10 gün eğitime gelip sonra tatile çıkacaklar ve maaşlarını almaya devam edecekler. Benim de maaş alma hakkım devam ediyor mu?
Cevap: Re: Sözleşme Süresi Dolmadan İşten Çıkma
Sizden kaynaklanan sebeplerle işinize gitmediğiniz süre için ücret almaktan mı bahsediyorsunuz?