-
Hisse Bağışı
Merhaba;
Oğlumla yarı yarıya 1/2 hisseli dairemiz var. Bende benim hissemi oğluma hibe edip daireyi onun üzerine yapmak istiyorum. Ancak oğlum yurtdışında. ilçedeki tapuya gittim önce ondan vekalet istediler. vekalet işi olmadı oğlum türk vatandaşı bu tapu işleri için bana pasaportunu vermişti pasaport olmadan türk konsolosluğuna almıyorlar...
Geçenlerde bir daha tapuya gittim bu sefer telefonumu ses kayıda aldım. tapudakiler işte sizin işlemleri şöyle yaparız böyle yaparız vs 450tl masraf çıkar dediler. Hiç bir şey demeden çıktım. hemde vekaletsiz yapacaklarmış bunu. Ya siz vekaletsiz bağış yapmıyorsunuz. Hisseyi satış usulü devrederek yapacaklarmış hemde vekaletsiz. önce buraya yazmak istedim daha sonra direk ankara yı arayacağım.
İnternette bazı dökümanlara ulaştım. Bağış için fotoğraf, kimlik vs. isteniyor ancak masrafı ne kadardır bunları bulamadaım. hisseyi bağışlamam için illa oğlumun olması gereklimi bu nasıl iş kimliği olsa olmazmı ben oğluma hissemi nasıl bağışlayamam. yardımlarınızı bekliyorum.
-
Re: Hisse Bağışı
Oğlunuz 18 yaşını doldurmuşsa bir gayrimenkulü ona bağış yolu ile de olsa yazılı muvaffakati olmadan devretmeniz mümkün değil. Gayrimenkul sahiplerinin kusursuz sorumluluğu vergi vs. sorumluluğu vardır herkes bu sorumluluğu almak istemyebilir. Düşünün 50 trilyonluk yalılar var biri bana hibe etse ben vergisini veremem mesela.Ayrıca kişi istemediği bir kişiden bağış kabul etmeyebilir.... diye biliyorum. Kolay gelsin esenkalın.
-
Peki bu vekaletsiz bağış yapılmıyor. Hisseyi satış usulü devrederek yapılması vekaletsiz nasıl oluyor.. böyle bişey varmı??
-
Çarelerde demokrasi tükenmez...
Burası Türkiye :)