Taraflarla alakam olmadığı halde icra olunur mu?
Merhaba;
Size konuyu kısaca izah edeyim. Benim noter satışını aldığım fakat plakası ve ruhsatı olmayan bir motorum var. ( noter satışı benim üzerimde ) Ben bu motoru plakası ve ruhsatı çıkması için bir tamirhane ve aynı zamanda takip işleri yapan bir esnafa verdim. Orada dükkan sahibi birtakım olaylar yapıp dükkandan kaçmış. Dükkanın mal sahibi ise yargı aracılığı ile dükkana haciz koydurmuş içindeki mallara. Dosyada benim motorumda var. Plaka ruhsat olmadığı için siyah renkli motor diye yazıyor dosyada. Bana motorumu teslim etmiyorlar. Adliyede yazı getir diyorlar. Hakim ile görüştüm oda dava açıcaksın falan dedi. Benim şimdi tam olarak ne yapmam gerekli. Dava 1. sulh hukuk mahkemesinde. İcra mahkemesi olması gerekmezmiydi?? Ben antalyada yaşıyorum antayada bana yardımcı olabilecek avukat var ise çok sevinirim..
Re: Taraflarla alakam olmadığı halde icra olunur mu?
Haciz konulan dosyayı tespit edip elinizdeki balgelerle istihkak iddiasında (bana ait motor haczedildi) bulunmanız gerekiyor. İcra dairesi sizi yönlendirecektir ama takip edin icra hakimliğinde dava açmanız gerekebilir. Kolay gelsin.