Ödenmeyen senetler ve icra
3 ortaklı bir şirketten ayrıldım ve ortak olarak bulunduğum dönemde üçümüzün de imzaladığı senetlerden dolayı üçümüze de icra yazısı geldi ( 140 bin tl ) diğer ortaklar ödemeyelim, kaçalım planı yapıyorlar. ben de ödeme taraftarıyım. hatta karşı tarafla konuşup anlaşıp borcu 60 bin tl'ye düşürttüm. ama eski ortaklarımın elleri ceplerine gitmiyor. birinin kendi üzerine olan bir evi var, diğerinin de 4-5 yıl önce çocuklarının üzerine geçirdiği bir evi var ( çocuklar halen reşit değil ). eski ortağım çocuklarının üzerine olan evine haciz geleceği korkusuyla evi 3. şahsa devretmeye çalışıyor. 1. sorum :
evin bu haline haciz gelir mi? veya avukatımın dediği gibi 3. şahsa devir yapınca mal kaçırmaktan hem ceza alıp hem de evi gider mi? ( şahsen istediğim, borcun kapanması adına evin alacaklı tarafından haciz edilmesi )
2. sorum : alacaklı tarafla anlaşma yapıp belli bir mebla ödeyip ( 30 bin ) onlardan "artık bu şahıstan para talebimiz yok" gibi bir yazı alırsam borçlardan yasal olarak kurtulur muyum? ( avukatım "onlardan böyle bir yazı alabilirsek olur" diyor.)
Re: Ödenmeyen senetler ve icra
Çocukların üzerine olan eve haciz nasıl gelecek anlamadım. Kendi adına bile olsa oturduğu ev haline münasipse haczedilemez. Ama devir etmeye kalkarsa avukatınızın dediği gibi bir risk söz konusu olabilir. Sizi kesin bir dille gayri kabili rücu ibra ederlerse avukatınızın dediği gibi siz bu işten yırtarsınız. Kolay gelsin.
Re: Ödenmeyen senetler ve icra
Avukatınız "onlardan böyle bir yazı alabilirsek olur" diyor ise siz neden buralardad derdinize deva arıyorsunuz? Lütfen avukatınıza güveniniz, meslektaşlarımızı rencide edici davranışlarda bulunmayınız. Eğer ki avukatınız tarafından aleyhinize bir durum yaratıldığını düşünüyorsanız sevgili cenkpasha, avukatınız hakkında bulunacağınız suç duyurusuyla ağır ceza mahkemesinde yargılanmasını sağlayabilirsiniz. Ancak bir meslektaşımın bu şekilde rencide edilmesi hiç hoş olmamaktadır.