Ödenmiş teminat senedinin tekrar kullanımı
Kendi görüştüğüm iki avukatım var ama ben sizden de bir görüş almak istedim. Çalıştığım şirketin yetkilisi daha önce başka bir şirkete yayın karşılığında teminat senedi verdi. Orada benim de imzam var. Senette miktar yazılı ve sadece imzalar var . Bununla ilgili sözleşme de yapmışlar. Ödendiğine dair kayıtlar da var. Ama bu senedi tekrar kullanıyor ve senedi dolduruyor. Başkasına ciro edilmiş halde. Sizin görüşleriniz ne olur? İlk yapılması gerekenler nelerdir? Bu kişiler çok ceza almaz mı? Nasıl güveniyorlar kendine?
Şimdiden teşekkür ederim..iyi çalışmalar..
Re: ödenmiş teminat senedinin tekrar kullanımı
İyi günler arkadaşım yıllar önce benimde başıma buna benzer bir olay gelmişti.bu senedin üzerinde teminat senedi yazıyormu?yada aranızda yapılan anlaşmada bu senedin verildiğine dair bir yazı varmı varsa senedin miktarı belirtilmişmi bunlar çok önemli çünkü.tabiki hukukçularımızın bilgileri daha önemli ama benim başıma geldiği için soruyorum bunları.
Re: Ödenmiş teminat senedinin tekrar kullanımı
teminat senedi yazmıyor ama bununla ilgili yapılan bir sözleşme var.miktarda yazılı.senedin numarası 1 olarak yazılı.benim merak ettiğim senette sadece miktarı yazılıydı ve 3 kişinin imzası vardı.bu şekilde diğer şirkete yayın karşılığında verilen bir teminat senedi(dediğim gibi sözleşmesi var).sonradan doldurmuşlar senedi.aslında kullanılan ve karşılığı ödenen bir senet.ödeme tarihleri var.senedide baskasına ciro etmişler.yardımcı olursanız fikirlerinize ihtiyacım var.önce de dediğim gibi 2 avukatla görüşüyorum ama yinede kendim araştırmak istedim.teşekkür ederim...
bu senetle ilgili size ödeme emri gelecektir veya gelmiştir.yasal sürenizi kaçırmadan itirazınızı yapın ve haciz işlemini durdurun.daha sonra elinizdeki belgeleri mahkemeye sunarsınız.eğer kontratta sizin anlattığınız gibiyse bu senedi ödemessiniz diye düşünüyorum.zaten mahkeme süreci birkaç yıl sürer.ama dediğim gibi avukatlarınıza mutlaka danışın.geçmiş olsun.
Kullanılmış teminat senedi tekrar kullanılabiliyormu???senet 3.şahısa ciro edilmiş bunu neyi düşünerek yapmış olabilirler?
son olarak 3.şahsın iyi niyeti yüzünden bu borcu tekrar ödemem gerekirmi?bir senet kullanılınca tekrar kullanılması suc diye biliyorum.
Teminat senedi kullanılamaz zaten.iki taraf arasındaki anlaşma neticesinde verilen bir teminattır.eğer karşı taraf taütlerini yerine getirmedi ise kanununi yollardan bunu ıspatlar ve zararını bu teminat senedi üzerinden tahsil yoluna gider.teminet senedi olduğunu ve karşı tarafın bu senetle bir hak sahibi olmadığını ıspatlamanız sonunda karşı taraf haksız gelir elde etmekten suçlanabilir.