-
Avukatlara Çağrı
Türkiye Ergenekon zincirini hukukçularıyla kıracak. Bütün avukatlara açık çağrı yapıyoruz.
Tuncay Özkan'ın avukatlığını üstlenmek istiyor musunuz?
Vatan, namus, ahde-vefa savunmasında var mısınız?
1000 avukatla Silivri'de olacağız.
Tuncay Özkan'ın avukatlığını üstlenmek istiyorum diyenler;
ad soyad,
adres,
telefon,
baro sicil no
ve vekalet için gerekli bilgileri
avukat@bizkackisiyiz.com adresine iletmelerini rica ederiz.
Biz Kaç Kişiyiz
www.bizkackisiyiz.com
-
Re: Avukatlara Çağrı
Özür dileyerek sormak istiyorum:
Bu davada başından itibaren bir hayli hukuksuzluk, usulsüzlük ve hatta vicdansızlık (örneğin Kuddusi Okkır'ın başına gelenler, Prof. Dr. Mustafa Yurtkıran'ın yaşadıkları vb.) yaşandı , var ve devam ediyor, biliyorum.
Ancak 1000 avukatla veya 1 avukatla bir davanın savunulması arasındaki fark "hukuk" açısından nedir?
-
Hukuki açıdan 1 müdafi ile savunulmakla 1000 müdafi ile savunulmak arasında fark bulunmamakta Sayın Gür. Tabii, birden çok müdafiin fikir teatisinde bulunarak daha güçlü bir savunma hazırlamaları olasılığı da bulunmakta. Ne de olsa akıl akıldan üstündür... :)
Bildiğim kadarı ile, bahsi geçen soruşturma ve kovuşturmaya ilişkin eleştirilerin çoğu hukukçular, özellikle de avukatlar tarafından dile getirildiğinden, avukatlara tepkilerini eylemsel olarak da göstermeleri için yapılan bir çağrı bu. Hatırlarsanız daha önce de gerek bu dava kapsamında gerekse başka "ünlü" davalarda da aynı organizasyon yapılmış, tepkilerin bu şekilde ses getirip ilgilileri harekete geçirmesi hedeflenmişti.
Selamlar...
-
Sn. Kuzulu Yüksel,
Bu Terör Örgütü'nün ?!!! nasıl bir şey olduğunu, neden ortada ismi ile müsemma teröristler (Susurlukçular) varken iktidara muhalif olanların tutuklandıklarını merak edip dururken, bu çağrı yerinde olmuş mu sizce?
Bu tepkiyi sadece avukatların mı vermesi gerekir, bu ülkede avukat hariç 1000 tane aklı başında, zeki insan yok mu?
Bugün bir gazete haberi okudum: Zeka ile kanser hastalığına yakalanma arasında doğru orantı varmış...
Bu memleket tamamen kanserojen ülke olmadan bu iş bitmeyecek anlaşılan...
Selamlar,
-
Bu tepkiyi elbette milletçe vermemiz gerekir Sayın Gür, sizinle bu konuda hemfikirim ancak müdafilik görevini avukat olmayanlar üstlenemiyor kanunen biliyorsunuz. Dolayısı ile avukat olmayan vatandaşlarımızın (sıfatı, mesleği ne olursa olsun) duruşmalara katılmak yerine gösterebilecekleri başka tepkiler de vardır elbet, yeter ki cesaret göstersinler, yeter ki haksızlıklara (her türlü haksızlığa) karşı seslerini yükseltmekten, adım atmaktan korkmasınlar...
Cesaret de kanser ile doğru orantılı olsa gerek, ne dersiniz?.. ;)
-
1 avukat yerine 1000 avukat olsa ne olur?
1- O 1000 avukat safını göstermiş olur. İnandıkları doğrultuda hareket etmiş olurlar. Saygı duymak gerekir.
2- Yazarsın 3.000 sayfa savunma. 1.000 tane avukata verirsin. Her biri ilk sayfadaki sanık vekili kısmına kendi adını yazar ve savunmasını buradan okuyarak yapar. Günde ancak 1 avukat savunma yapabilir. C.tesi, pazar, resmi tatil vs. yi de düşünürsen sadece Tuncay ÖZKAN'ın savunması 5 yıl alır. 5 yıl da esas hakkındaki (savcı mütalaasından sonra) savunma sürer. Bu arada dosya zamanaşımına uğrar.
3- Ergenekon (başta bu ismin kullanılmış olması) soruşturmasına kıl oluyorum. Çakma darbe teşebbüsleri bahane edilerek birilerine (asıl hedef TSK) çakılıyor. Yanlış anlamayın ama Tuncay Özkan'a da kıl oluyorum. Ne kadar kıl olsam da böyle bir muameleye maruz kalmasına gönlüm razı değil.