Çalışma şartlarında değişiklik
Merhabalar,
ocak 2004 tarihinden beri sigortalı olarak Özel bir şirkette proje ve bilgi işlem sorumlusu olarak çalışıyorum.
Çalışma saatlerimiz H.içi: 09:00-18:00 H.sonu: 09:00-13:00 olarak bildirilse de şirketimizde net bir çalışma saatimiz yok. Kimi zaman şehir dışında şantiyelere gidiyoruz kimi zaman sekize, dokuza kadar çalışıyoruz. Genelde 19:00 civarında mesai yi bitiriyoruz.
Fazla mesai ücreti uygulaması sözleşmemde göründüğü halde böyle bir uygulama yok. Sebebi sözlü olarak işe girişimde bana söylenen "fazla mesai ücreti uygulamıyoruz fakat kimseyi özel bir işi olduğunda elinde önemli bir iş yoksa kalmaya zorlamıyoruz...."
Yani ek çalışmalar karşılığında ücret verilmiyor fakat karşılığında esnek çalışma saatleri ile dengeleniyordu. Evet gerçektende son 1 seneye kadar çalışma düzenimiz böyleydi ve hiçbir sorun yaşamıyorduk.
Son zamanlarda işlerin biraz az olması sebebiyle midir? bilinmez;
-Önce ofiste sigara içilmesi yasaklandı mutfakta içilme kararı alındı
-Sonra mutfakta da içilmesi yasaklanarak şirket dışında içilmesine karar verildi. -Daha sonra şirkete kameralar yerleştirildi
-Şimdi de işe sadece geliş saatlerimizi belgeleyen kağıtlar imzalamamız isteniyor. Dikkat ettiyseniz çıkış saatlerimizle ilgilemiyorlar bile çünkü hiçbir zaman vaktinde çıkmıyoruz şirketten ve karşılığında mesai ücreti talep etmiyoruz sözleşmemizde olduğu halde....
Maaşım 1200TL+110TL(Yemek) olduğu halde maaşım asgari ücret olarak gösteriliyor.
Üstteki durumla ilgili olarak iş şartlarının değişmesi sebebiyle tazminatlı olarak işten ayrılabilirmiyim? Ayrılabilirsem Tazminatım ssk üzerinde görünene göre mi hesaplanır bu konuyla ilgili ne yapabilirim?
Çok teşekkür ederim,
Saygılar&sevgiler
Re: Çalışma şartlarında değişiklik
İş şartlarının değişmesi nedeniyle olmasa da, fazla çalışma ücretlerinizin ödenmemesi ve SGK primlerinizin gerçek ücretinizden düşük ödenmesi nedeniyle sözleşmenizi sona erirebilirsiniz.
Ancak bu durumda,işveren tazminat ve ücretlerinizi muhtemelen ödemek istemeyeceğinden, iş mahkemesinde dava açarak, fazla çalışmalarınızı ve gerçek ücretinizi ıspat etmek durumunda kalacaksınız.
Re: Çalışma şartlarında değişiklik
Teşekkür ederim Erdoğan Bey,
Cevap: Re: Çalışma şartlarında değişiklik
İyi günler,
Üstteki mesajımda isim belirtmişim yöneticilere özel mesajda gönderemiyorum mümkünse ismimi siler misiniz?
Teşekkür ederim,
Saygılarımla.
Alıntı:
Projeci rumuzlu üyeden alıntı
İyi günler,
Üstteki mesajımda isim belirtmişim yöneticilere özel mesajda gönderemiyorum mümkünse ismimi siler misiniz?
Teşekkür ederim,
Saygılarımla.
Konu ile ilgili yardımcı olabilir misiniz lütfen?