tayin olmam sebebiyle kira kontratımı iptal ettirmem gerekiyor mümkünmüdür. bu konuyla ilgili bilgi verirseniz sevinirim...
Printable View
tayin olmam sebebiyle kira kontratımı iptal ettirmem gerekiyor mümkünmüdür. bu konuyla ilgili bilgi verirseniz sevinirim...
Bir ay önceden yazılı olarak haber vererek feshedebilirsiniz.
teşekkür ederim verdiğin bilgi için ...
Sayın Av Engin Yavuz Diyelimki 4 yıllık kontrat yaptık ve bir yıl sonra çıkmaya kalktık Bu durumda bir ay önceden yazılı olarak (noterden) çıkacağımızı bildirmemiz durumunda böyle bir hakkımız varmı Yani diğer bir ifade ile ev sahibi kalan kiraları isteme hakkı yokmu?
Kira sözleşmeleri iki taraflı sözleşmelerdir. Dilediğiniz zaman bir ay önceden ihtar çekmekle sözleşme feshedilemez (Aksi sözleşmede kararlaştırılmadıkça).
Sözleşmede başkaca şart yoksa Kira kontratının bitim süresine bir ay kala ihbarda bulunarak kontrat feshedilebilir.
Genekde kira kontratında bir ay önceden haber vermek kaydı ile fesih hakkı bulunuyor.
merhaba ben ocak ayında bir ev tuttum arkadaşlarımla.kontratta benim kefil imzam var.biz evi bu ay boşalttık.ev sahibi sizi avukata vercem dedi.ne gibi sorunlarla karşılabiliriz.birde kontratı notere onaylattık fakat kefil imzası olunca fazla para alıolarmış.bizde yeni bi kontrat yaptık ev sahibinin haberi olmadan.eğer dava açılırsa bu karşımıza çıkarmı.lütfen cvp veerin.şimdiden teşekkürler
Yıl sonuna kadar tüm kiraları icraya koyup tahsil edebilir. Tahliye ettiğinize dair ihbarda bulunup anahtarı teslim ettinizmi? Arkadaşlarınızla kendi aranızda mı kontrat yaptınız?
evet malesef bi çocukluk edip kendi armaızda yaptık