Vergi borcunun hapis cezası var mıdır?
Nişanlım zamanında borclu bir şirkete hissedar olmuş.Şirket kapanış vermiş fakat vergi borcu çıkmış.Bu borç müdürlerden tahsil edilemediğinden nişanlımada yansımakta ve bu borcun nekadar olduğu ve hapis cezası varmı bilmiyoruz %1 ortaklığı varmış kendisinin ödeme şekli nedir ve hapisle cezalandırılabilirmi ? Bu borç yüzünden icra gelirmi? Evlenirsek benim mal varlığıma el konur mu? 5 yıl sonunda borç cebren alınamaz diye bir yazı okudum doğruluğundan emin değilim. Vergi borcunun ne kadar olduğunu nasıl öğrenebiliriz. Görüş ve önerileriniz için tesekkürler.
Re: Vergi borcunun hapis cezası var mıdır?
Hissedar olduğu şirket A.Ş mi.? Ltd.? Bu şirketlerin herhangi bir şekilde yönetim kurulunda bulunmuşmu.? Yoksa sadece ortak olarakmı hissedar olmuş.?
Geçmiş vergi borcları amme alacaklarının takibine dair kanun kapsamındadır. Bu yüzden limited şirketlerin ortakları sermayeleri oranında borçtan sorumludurlar. Keza anonim şirketlerin kurucu ortakları da sermayeleri oranında sorumludurlar. Limited şirket mesûl müdürleri ile A.Ş. Yönetim kurulu üyeleri kendi dönemllerindeki amme alacağı niteliğindeki borçların tamamından şahsen sorumludurlar. Aynı yetkililer daha önceki tarihlerde oluşmuş amme alacağı borcu olan bir şirkette sorumlu olarak görev almışlar ise eski borçlardan,eski sorumlular ile birlikte müteselsilen sorumlu olurlar. Nişanlınızın ortak olduğu şirket limted ise ve nişanlınız sorumlu müdür değilse ortaklığı devam ettiği sürece söz konusu şirketin amme alacağı kapsamındaki borçlarından % 1 oranında sorumludur. Fakat nişanlınız söz konusu şirketteki hissesini devreder ise (şirketin limited olması ve sorumlu müdür olmaması kaydı ile) bahse konu borçtan ötürü sorumluluğu devirden itibaren ortadan kalkar. Ancak her ne kadar şirketlerde hisse devrinin tescil edilme zorunluluğu olmasa bile hisse değişikliğini ticaret sicilinde tescil ettirmenizde fayda vardır.
Alıntı:
selvihan ARABACI rumuzlu üyeden alıntı
Nişanlım zamanında borclu bir şirkete hissedar olmuş.Şirket kapanış vermiş fakat vergi borcu çıkmış.Bu borç müdürlerden tahsil edilemediğinden nişanlımada yansımakta ve bu borcun nekadar olduğu ve hapis cezası varmı bilmiyoruz %1 ortaklığı varmış kendisinin ödeme şekli nedir ve hapisle cezalandırılabilirmi ? Bu borç yüzünden icra gelirmi? Evlenirsek benim mal varlığıma el konur mu? 5 yıl sonunda borç cebren alınamaz diye bir yazı okudum doğruluğundan emin değilim. Vergi borcunun ne kadar olduğunu nasıl öğrenebiliriz. Görüş ve önerileriniz için tesekkürler.
SAdece vergi borcundan doılayı hapse girmiş hik kimse yoktur.. Cumhuriyet tarihinde merak etmeyin. Ancak başka bir suç işlemişse hapse girebilir
hayır başka bir suç işlemişliği yok kendisinin yardımınız için tesekkürler
Alıntı:
alexander1972 rumuzlu üyeden alıntı
Hissedar olduğu şirket A.Ş mi.? Ltd.? Bu şirketlerin herhangi bir şekilde yönetim kurulunda bulunmuşmu.? Yoksa sadece ortak olarakmı hissedar olmuş.?
hayır hiç bir kurulda bulunmamıs ve hiçbir evrakta imzası bulunmuyormuş