Tahliyeden sonra tutuklama
ben bundan beş ay kadar önce farklı iki kişiyi silahla tehdit etmek suçundan tutuklandım ve ceza evine konuldum.ardından bir ay sonra ilk mahkememde tahliye oldum. 15 gün kadar önce ikinci mahkememde oldu ve ileri bir tarihe ertelendi.Siz değerli hukukuçu ve hukuksever arkadaşlardan sorum şu bunda sonra ben tekrar ceza evine girer miyim? bu olasılık var mı?
vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekküler
Re: tahliyeden sonra tutuklama
Alıntı:
hhasan rumuzlu üyeden alıntı
ben bundan beş ay kadar önce farklı iki kişiyi silahla tehdit etmek suçundan tutuklandım ve ceza evine konuldum.ardından bir ay sonra ilk mahkememde tahliye oldum. 15 gün kadar önce ikinci mahkememde oldu ve ileri bir tarihe ertelendi.Siz değerli hukukuçu ve hukuksever arkadaşlardan sorum şu bunda sonra ben tekrar ceza evine girer miyim? bu olasılık var mı?
vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekküler
Tekrardan bu olayla ilgili tutuklaman olmıya bilir yanlız her iki kişiyede bu sucu ayrı ayrı işlediğinden hüküm kurulur ve ahırlaştırıcı neden eklenmekle silahında durum ve maahiyeti değerlendirilerek ve tehdid sucunun icerehinin durumu nedir bilinmez bununda vahameti göz önüne alınarak,tahminince hüküm neticesi , ceza evi görünmaktedir.
Cevap: Re: tahliyeden sonra tutuklama
Alıntı:
esmerman rumuzlu üyeden alıntı
Tekrardan bu olayla ilgili tutuklaman olmıya bilir yanlız her iki kişiyede bu sucu ayrı ayrı işlediğinden hüküm kurulur ve ahırlaştırıcı neden eklenmekle silahında durum ve maahiyeti değerlendirilerek ve tehdid sucunun icerehinin durumu nedir bilinmez bununda vahameti göz önüne alınarak,tahminince hüküm neticesi , ceza evi görünmaktedir.
yok ya o zaman oradan o hakimi kaldırıp seni oturtmak lazım oraya adam ilk mahkemee tahliye oldum diyor demek ki suçluluğu sabit değil
Cevap: Tahliyeden sonra tutuklama
İki ayrı dava var.Birinden tahliye olmanız,diğerini etkilemez.İkinci vaka ile ilgili olarak suçlu bulunabilirsiniz.Cumhuriyet savcısı aleyhinize olarak yeteri kadar delil toplarsa kamu davası açacaktır.Birinci davada tahliye olmanızın nedeni delil yetersizliği miydi?