İyi günler
Bir kişi ölüyor.eş ve 6 kardeş mirasçı kalıyor.1 çocuğa hiç miras verilmese ve bu çocuk mahkemeye gitse tamamı 100.000 tl olan mirastan en fazla kaç tl pay alabilir?
Printable View
İyi günler
Bir kişi ölüyor.eş ve 6 kardeş mirasçı kalıyor.1 çocuğa hiç miras verilmese ve bu çocuk mahkemeye gitse tamamı 100.000 tl olan mirastan en fazla kaç tl pay alabilir?
Bu konu hakında yardımcı olabilecek arkadaş yok mu?
Mirası vermeyen kim, vefat eden mi, diğer mirasçılar mı?
Mirasçılar vermiyorlar.
Veraset ilamında mirasçılar ve payları yazılıdır.
peki
miras bırakan,mallarının tümünü 5 çocuğuna bağışlasa da 1 çocuğa hiç mal veremese durum aynı mı olur?mal verilmeyen çocuk saklı payını mı yoksa normal payına düşen mirası mı alır?
Dava yoluyla , saklı payını alabilir.
ben bir soru sormak istiyorum;
babamın dedesinin kardesiyle ortak bir tarlası vardı.bu tarla 2002 yılında parsel yapılarak arsaya dönüştürüldü.biz babamın dedesine ait olan hisseyi parselde tapulu olarak üzerimize aldık fakat dedemin kardeşine ait olan hissenin tapusu ölen kardesine çıktı.Onun 30 tane ortak mirasçılarını bulamıyoruz.bu durumda arsayı satamıyoruz.
1)bu durumda ne yapılabilir?
2)22 senedir arsanın vergisini,parsel masraflarını ben ödüyorum.diğer mirasçılar ilgilenmiyorlardı.bu durumda ben tapuyu tamamen üzerime geçirebilir miyim?
III. Mirasçıların bilinmemesi
MADDE 594.- Mirasbırakanın mirasçısı bulunup bulunmadığı veya mirasçıların tamamı bilinmiyorsa, sulh hâkimi uygun araçlarla ve bir ay ara ile iki defa ilân yapıp hak sahiplerini son ilândan başlayarak en geç bir yıl içinde mirasçılık sıfatlarını bildirmeye çağırır.
Bu süreçte kimse gelmezse, belirli olan mirasçılarla birlikte malın satılması mümkün olabilir..Sulh hakimi, bi ihtimal, bir güvence göstererek malı satmanıza da karar verebilir diye düşünüyorum..
Ayrıca ikinci sorunuzla ilgili, arsanın masraflarını ve parsel masraflarını ödediğiniz için tapuyu kendi üzerinize geçiremezsiniz..Ancak gayrımenkul satıldıktan sonra yaptığınız masrafları diğer mirasçılardan alabilirsiniz..Arsanın kendi payınız dışındaki kısmını diğer mirasçılara ödeyerek arsanın tamamına sahip olmanız da mümkün olabilir.Ama bunu diğer mirasçıların kabul etmesi gerekir.