Yurtdışından kesin dönüş ve para transferi
Uzun suredir Amerikada calisma vizesiyle calisiyorum. Maasimdan gerekli vergiler is verenim tarafindan kesiliyor. Turkiyeye kesin donus karari verdik. Biriktirdigimiz parayi Turkiyeye transfer ederken Turkiyede herhangi bir vergi odememiz gerekiyor mu? Tesekkurler
Re: Yurtdışından kesin dönüş ve para transferi
Gelir vergisi açısından soruyorsanız bir sorun göremiyorum. Çünkü ikametgahınız Türkiye'de olmadığından Türkiye'de yerleşmiş sayılmamaktasınız. Bu nedenle sadece Türkiye'de elde ettiğiniz kazanç ve iratlar üzerinden vergilendirilmeniz söz konusudur. ( GELİR VERGİSİ KANUNU'nun 3. 4. 6. ve 7. maddeleri için bakınız http://www.gib.gov.tr/index.php?id=1028 içinde gelir vergisi kanunu)
Diğer konular hakkında paranızı yatırmayı düşündüğünüz bankadan yazılı görüş almanızda yarar bulunduğunu düşünüyorum.
yurt dışındaki teslim ve hizmetten sağlanan kazancın yurt dışındaki işverenden sağlanması vergiye tabi değil
sıkıntı yok paranı getir ve rahatça harca
Mehmet bey, molyer cevaplariniz icin tesekkurler.
Alıntı:
Av.Mehmet Toprak rumuzlu üyeden alıntı
Gelir vergisi açısından soruyorsanız bir sorun göremiyorum. Çünkü ikametgahınız Türkiye'de olmadığından Türkiye'de yerleşmiş sayılmamaktasınız.
Evet gelir vergisi acisindan sormustum. Ben de odememem gerektigini dusunuyordum ancak yakinda zamanda gazetelerdeki "yeni cikan yasayla yurtdisinda yasayan vatandaslar paralarini az ya da sifir vergiyle yurda getirebilir" haberlerini okuyunca "acaba eskiden vergi mi vardi ki?" diye dusunmustum.
Alıntı:
todobar rumuzlu üyeden alıntı
Mehmet bey, molyer cevaplariniz icin tesekkurler.
Evet gelir vergisi acisindan sormustum. Ben de odememem gerektigini dusunuyordum ancak yakinda zamanda gazetelerdeki "yeni cikan yasayla yurtdisinda yasayan vatandaslar paralarini az ya da sifir vergiyle yurda getirebilir" haberlerini okuyunca "acaba eskiden vergi mi vardi ki?" diye dusunmustum.
Onların durumu ayrı.. Varlık barışı yasasını kastediyorsunuz. Büyük holdinglerin yurtdışında paraları var. Türkiyeye getirip vergi ödemek istemedikleri... Bizde kriz var yeterki ülkeye döviz getirin biz nerden kazandığınızı ve vergisini aramayacağız diyoruz...