İnşaattan düşerek ölen işçi
Merhaba;
Ben alt işverenim. Kalıp işçiliğini yaptığım inşaattan, sigortalı bir çalışan işçimiz 5. katın asansör boşuğundan düşerek yaralandı. Yaralı olarak hastaneye götürülen şahıs 15 gün sonra vefat etti. Ölen işçinin eşi ve akrabaları hem müteahit firmaya hem de alt işveren olarak bana dava açtılar. Yarın mahkemeye çıkacağız. Nasıl bir savunma önerirsiniz ve dava nasıl sonuçlanabilir? Şimdiden teşekkür ederim.
Re: İnşaattan düşerek ölen işçi
Hayatımda ilk kez mahkemeye çıkacağım. Yardımlarınızı bekliyorum..
Gerekli tüm tedbirleri aldığınızı, güvenlikle ilgili herhangi bir zaafiyetinizin bulunmadığına ilişkin savunmanızı delilleriyle sunmalısınız mahkemeye. Kolay gelsin.
Asansör boşluğunu kat kat bir şekilde kapatmamız gerekiyordu. Bunu yapmamıştık. Bu nedenle ispatlayabileceğim bir tedbir söz konusu değil. Bu şartlar dahilinde davada nasıl bir savunma yapabilirim ve sonuç sizce ne olur? Yorumunuz için teşekkür ederim.
Kusurunuzu en aza indirecek sebeplere sarılacaksınız başka çare yok. Kusurunuz belli olunca ona göre bir karar verilir. Ceza davasımı bu hukuk davası mı? Avukat tuttunuzmu?
Merhumun yakınlarını mağdur etmemenizi ayrıca tavsiye ederim.
Ceza davası. Avukat tutmadım acaba tutmam gerkiyormu? Merhumun yakınlarına sürekli maddi açıdan yardım ettim ve ediyorum. Bunu mahkemede ispatlayabilirim. Nasıl bir konuşma yolunu seçmeliyim? Çok teşekkürler.
Ben tutmanızı tavsiye ederim. Yarın avukat tutmak için süre isteyebilirsiniz.
Sayın E.Oğuz beni aydınlattığınız için teşekkür ederim.
Rica ederim. Mağdur aileyi lütfen gözetin günahtır.
İşçinin parasal haklarından asıl işverenle birlikte alt işveren (taşeron firma) da sorumlu olduğu için, açılan davada sizin de hasım gösterilmiş olmanız normaldir.
Bu tür davalarda, işçinin uğradığı kazanın SGK'ya bildirilip bildirlmediği, işçinin ücreti, yaşı, kusur oranı, işçinin eşi ve çocuklarına SGK tarafından gelir bağlanıp bağlanmadığı gibi hususlar ararştıralarak karar verilir.
Sizin için kusur durumu önemlidir. Sonuçta kusurunuz yoksa tazminat ödemekten de kurtulursunuz.