Vergi Borcu nedeni ile haciz konulan araçlar için yasal süre nedir?
Öncelikle vermiş olduğunuz bilgilendirmeler için teşekkür ederim. Benim de sizlere danışmak istediğim bir konu var. Eşimle ortak olan şirketimizin üzerine kayıltı 2 adet araçımız var ancak vergi borcumuzun 2008 mayıs ayında tamamına ödemiştik. O tarihten bu yana hiç ödeme yapamadık maglum durumlar yüzünden. Ancak şuanda Kurumlar Vergı Dairesi iki aracımızın üzerine de Şubat 2009 da haciz koymuş. Benim sizlerden öğrenmek istediğim bu bize yazılı bir şekilde tebliğ edilmedi tesadüffen internnette araştırırken ortaya çıktı.
-Kurumlar vergi dairesi yine bize haber vermeden araçları bağlatabilir mi ?El koyabilir mi ? ya da farklı bir durum söz konusu olabilir mi?
- Böyle durumlarda şirketlere tanınan yasal bir süre var mı ?
-Şirketlerin bu tip durumlarda nasıl bir yol izlemesi gerekmektedir? (ödeme yapılması şuanda çok zor )
-Bir sonraki işlem ne olacak?
Şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar...
Re: Vergi Borcu nedeni ile haciz konulan araçlar için yasal süre nedir?
Vergi borçları 6183 Amme Alacaklarının Tahsil Usûlü hakkındaki kanun gereğince takip edilir. İşbu kanun çerçevesinde takip edilen alacaklar şirket borcu olsa bile şirketten borcu karşılayacak miktar alınamaz ise şirket ortakları ve kanuni temsilcileri amme alacağından şahsen sorumludur. Vergi dairesinin borcunuzdan ötürü şirket adına kayıtlı araçlarınıza haciz koyması için size veya şirketinize tebliğde bulunması gerekmez. Görünen o ki herhangi bir trafik kontrolünde aracınız söz konusu haciz nedeni ile muhtemelen bağlanacaktır. Bundan sonrası haczedilen malın paraya çevrilmesi ile ilgili prosedür çerçevesinde cereyan edecektir. Bu durumda araçlarınızın değerinin altında satılma olasılığı çok yüksektir. Değerine yakın satılsa bile takip için yapılan masrafların öncelikle satış hasılatından düşüleceğini bilmelisiniz. Vergi dairesine haciz uygulanan araçlarınızı teminat göstererek borcunuzu taksitlendirme ve ödeme seçeneğini denemenizi öneririm.
Cevap: Vergi Borcu nedeni ile haciz konulan araçlar için yasal süre nedir?
Alıntı:
BABEO rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle vermiş olduğunuz bilgilendirmeler için teşekkür ederim. Benim de sizlere danışmak istediğim bir konu var. Eşimle ortak olan şirketimizin üzerine kayıltı 2 adet araçımız var ancak vergi borcumuzun 2008 mayıs ayında tamamına ödemiştik. O tarihten bu yana hiç ödeme yapamadık maglum durumlar yüzünden. Ancak şuanda Kurumlar Vergı Dairesi iki aracımızın üzerine de Şubat 2009 da haciz koymuş. Benim sizlerden öğrenmek istediğim bu bize yazılı bir şekilde tebliğ edilmedi tesadüffen internnette araştırırken ortaya çıktı.
-Kurumlar vergi dairesi yine bize haber vermeden araçları bağlatabilir mi ?El koyabilir mi ? ya da farklı bir durum söz konusu olabilir mi?
- Böyle durumlarda şirketlere tanınan yasal bir süre var mı ?
-Şirketlerin bu tip durumlarda nasıl bir yol izlemesi gerekmektedir? (ödeme yapılması şuanda çok zor )
-Bir sonraki işlem ne olacak?
Şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar...
öncelikle geçmiş olsun herhangi bir gün aracınızı polis bağlayabilir. Bağlandıktan sonra borcu ödemeden aracınızı almanız mümkün olmayacaktır. bana sosrarsanız bir an önce devlete olan borcunuzu ödemenizi öneriririm.
emekli maaşımdan yapılan kesinti
benim sorunum icraa nedeniyle emekli maaşımdan 1/4 oranında bir kesinti yapılmaktaydı fakat diğer bir borç nedeniyle ikinci bir kesinti yapıldığını gördüm. emekli maaşlarından istenildiği kadar kesinti yapılması hukuken mümkünmü yani ikinci bir kesinti daha yapılabilirmi şu anda maaşımın % 50 si kesilmiş durumda yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Cevap: emekli maaşımdan yapılan kesinti
Alıntı:
pltze rumuzlu üyeden alıntı
benim sorunum icraa nedeniyle emekli maaşımdan 1/4 oranında bir kesinti yapılmaktaydı fakat diğer bir borç nedeniyle ikinci bir kesinti yapıldığını gördüm. emekli maaşlarından istenildiği kadar kesinti yapılması hukuken mümkünmü yani ikinci bir kesinti daha yapılabilirmi şu anda maaşımın % 50 si kesilmiş durumda yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Hayır yapılamaz kesinti miktarı maaşınızın 1/4 ile sınırlıdır. Yarısı kesilemez.