İcrada zamanaşımı kaç yıl?
merhabalar
kiracim kirasini odemedigi icin icraya vermistim. Kefilide icra muduru. Bu yuzden avukatim isi biliyo geciktiriyo diye bizi oyaladi. simdide zaman asimi oldu diyo ne yapmam gerekli. lutfen yardimci olun.
yabanci klavye kullandigim icin olusan dilbilgisi hatalari icin ozur dilerim.
Re: Icrada zamanasimi kac yil
Son işlem tarihinden itibaren 5 yıl bildiğim kadarıyla.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
cok tesekkur ederim
eger tam bir zaman bilen biri varsa ve beni bu konuda blgilendire bilirse cok sevinirim.
Alıntı:
size bi sorum daha olacak
eger yanitlarsaniz cok sevinirim
icra davasina kefil itiraz etti ve itiraz ettigi dava devam ediyo .
bu icra suresinden gidermi?
ilk mahkeme kararinda odeme yapmak zorundalardi , ona itiraz ettiler.
ilk mahkeme kararina gore ben icra islemine basliya bilirmiyim yoksa itiraz ettikleri icin baska bir mahkeme var bu mahkemanin sonucunu beklemek zorundamiyim ?
Eksik bilgi vermişsiniz bakın. Ortada bir mahkeme kararı varsa zaman aşımı on yıldır.
İlk mahkeme kararı derken birden fazla mahkeme mi oldu sizin dosyada?
Kefilin davası devam ediyor ona icraya gidemezsiniz esas borçlu itiraz etmediyse dosya işlemden düştü ise yenileyerek hacize gidebilirsiniz.
Mahkeme kararını temyiz etmişlerse temyiz icrayı durdurmaz hacize gidebilirsiniz.
Alıntı:
Eksik bilgi vermişsiniz bakın. Ortada bir mahkeme kararı varsa zaman aşımı on yıldır.
İlk mahkeme kararı derken birden fazla mahkeme mi oldu sizin dosyada?
Kefilin davası devam ediyor ona icraya gidemezsiniz esas borçlu itiraz etmediyse dosya işlemden düştü ise yenileyerek hacize gidebilirsiniz.
Mahkeme kararını temyiz etmişlerse temyiz icrayı durdurmaz hacize gidebilirsiniz.
biz kefili icraya verdik. borclunun zaten bi seyi yok. mahkeme sonuclandi. ama kefil temyize gitti. ikinci davadan kastim temyizdi. ben anlatamadim kusura bakmayin. temyiz devam ediyor. biz kefile icraya gidebilirmiyiz ?
Temyiz icrayı durdurmuyor. Haciz yapabilirsiniz. İcranın durması talepli temyiz etmişse borcun tamamını %15 fazlasıyla yatırıp haciz işlemini durdurabilir.
Dava kesin karara bağlanmamışken zaman aşımını nerden ortaya attınız o halde?
Alıntı:
Temyiz icrayı durdurmuyor. Haciz yapabilirsiniz. İcranın durması talepli temyiz etmişse borcun tamamını %15 fazlasıyla yatırıp haciz işlemini durdurabilir.
Dava kesin karara bağlanmamışken zaman aşımını nerden ortaya attınız o halde?
oncelikle ilgnizden oturu size cok tesekkur ederim.
tuttugumuz avukat dosya zaman asimina ugradi dedi. yaklasik iki senedir dava suruyo.temyiz edilen dava.yada avukatimiz bize oyle soyluyo. bize gore avukatimiz bizi olyaliyo gibimize geliyo. cunku icraya verdigimiz kisi ankara icra muduru. avukatimizda bize icraya verdigimiz kisinin icra muduru oldugunu kanunlari iyi bildigini bosluklardan yararlandigini soyluyo.ama kanunlar icra mudurlerine ayri vatandasa ayri islemez herhalde diye dusunyorum.avukatimiz bize zaman asimi oldugunu soyledi. ama goruyorumki oyle olmamis ve simdiye kadar kefile yani icra mudurune icra gondere bilirdi eger yanlis anlamamissam.
Siz yarın icra dosyanızın aslı yargıtaya gitmemişse dosyanızı çıkarttırıp(fotokopisi gitmesi lazım aslı icrada kalır) aslı gitmişse muvakkat bir dosya yaptırın dosyayı hesaplattırıp maaş haczi yazdırın en azından.
Avukatınızla ilgili takdir sizindir.
Alıntı:
Siz yarın icra dosyanızın aslı yargıtaya gitmemişse dosyanızı çıkarttırıp(fotokopisi gitmesi lazım aslı icrada kalır) aslı gitmişse muvakkat bir dosya yaptırın dosyayı hesaplattırıp maaş haczi yazdırın en azından.
Avukatınızla ilgili takdir sizindir.
cok tesekkur ederim Engin bey saolun