Evden eşya kaçırma ve fatura sahtecilikleri
Herkese Merhaba, başıma gelen bir olayda hukukçu arkadaşların görüşlerini almak istiyorum. Eşim ailesiyle birlikte evimizdeki tüm eşyaları toplayıp annesinin evine götürdü.1 hafta sonra da boşanma davası açtı. Ben bir süre sonra eşimin ailesi hakkında savcılığa suç duyurusu yaptım. Onlar bir mağazaya eşyaları kullanmaya başladıktan 3,5 ay sonra kesilmiş irsaliye ve faturaları göstermişler, savcılık da takipsizlik kararı vermiş.Eşyaların irsaliyesini inceleyince, eşyaların 14.09.2007'da söz konusu mağazadan alınıp istanbul içinde kayınpederimin adresine götürüldüğü yazıyor. Eşimin ailesi de 15.09.2007'de eşyalarımızı kaçırıyorlar. Halbu ki biz bu eşyaları 08.06.2007'de Ankara'daki evimizde yetkili servis çağırıp ilk çalıştırmasını yaptırmıştık.Bunun belgeleri mevcut. Eşimin ailesi savcılığa "eşyaları Ankara'dan İstanbul'a biz getirdik, eşyalar bizimdir faturası da bunlardır" diye beyanda bulunuyorlar. Beyan ettikleri faturadaki sevk tarihi 14.09.2007 ve adres de İstanbul'da kendi adresleri. Bu olay, bu irsaliye ve faturanın düzmece olarak hazırlandığını göstermez mi? Yani olay özel evrakta sahtecilik, gerçek dışı beyan ile özel evrak düzenleme suçlarına girer mi? Bu faturaları düzenleyen ve kullanan kişilere karşı maddi, manevi tazminat davası açma hakkım var mı? Üstelik bu faturaları savcılıkta, eşya tespit davasında delil olarak da kullandılar. Hakim bu faturanın sonradan gerçek dışı beyanlarla düzenlendiğini anladı ama haklarında işlem yapmadı, fatura ve irsaliyeyi gerçekmiş gibi kabul etti. Hakimin bu davranışı yasalara uygunmudur? Yani o tarihte gerçekte hiç olmayan bir eşya satışını yapmış gibi evrak düzenleyip fatura kesen ve kullananılmasını bile bile kabul etmesi ne anlama gelir? Ben hakime eşyaların irsaliyedeki teslim tarihinden 3,5 ay öncesine dayanan servis formlarını gösterdim. Karşı tarafa neden böyle olduğu sorulunca "mağazaya hala borcumuz var, faturayı o yüzden geç kestiler" diye savunma yapıldı. Halbuki faturanın kesilme tarihi irsaliyeye bağlıdır, kişinin borcu olsun olmasın fatura mal sevkedilirken kesilen sevk irsaliyesine bağlıdır. Burada hayali bir sevk yapılmış ve irsaliye de ona göre düzenlenmiş. Hakim de bunu anladığı halde gereğini yapmadı. Burada hukuksuzluklar arka arkaya sıralandı. Hukukçu üyelerimizin tavsiye ve görüşlerini alabilir miyim? Hakimin bu davranışı hakkında da nasıl bir yaptırım uygulanabilir merak ediyorum. Ayrıca bu gerçek dışı evrakları düzenleyen ve kullanan kişlere karşı ne gibi yasal haklarım var? Saygılarımla
Re: Evden eşya kaçırma ve fatura sahtecilikleri
Bu konuda fikir verebilecek hukukçu üyelerimiz varsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler
Re: Evden eşya kaçırma ve fatura sahtecilikleri
ben derimki eşyaları aldğınız mağaza sahibi size şahitlik yapsın ..